O Dembele «καθάρισε» πάλι για τη Celtic

Χάρη σε δύο γκολ του Moussa Dembele, που έφτασε τα 29 στη σεζόν η Celtic νίκησε 2-0 την ουραγό Hamilton, σημειώνοντας την 22η σερί νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ανέβασε το αήττητο σερί της στα 32 ματς.
Ο Brendan Rodgers άλλαξε την άμυνα του, φέρνοντας τον Cristian Gamboa στο δεξί άκρο αντί του Mikael Lustig και στο κέντρο τον Jozo Simunovic αντί του Erik Sviatchenko. Ο Liam Henderson που ήταν βασικός στα 3 προηγούμενα ματς έδωσε τη θέση του στα χαφ στον Stuart Armstrong.
Δύο αλλαγές είχε η Hamilton από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τον Grant Gillespie και τον Steven Boyd να ξεκινούν αντί των Craig Watson και Eamonn Brophy. Ο Dan Seaborne που αποθεραπεύτηκε ήταν στον πάγκο, όχι όμως και  Γιώργος Σαρρής που βρέθηκε εκτός αποστολής. 
Οι Accies είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με σουτ του Danny Redmond που έφυγε άουτ μόλις στο 4’, ενώ η Celtic έχασε στο 10’ τον James Forrest που τραυματίσθηκε από τάκλιν του Redmond, δίνοντας τη θέση του στον Gary Mackay-Steven. Οι Bhoys κυριάρχησαν στη συνέχεια με τη Hamilton να μένει πίσω προσπαθώντας και κλείσει τους χώρους. Ο Scott Sinclair είχε μια καλή ενέργεια στο 24’ όμως ολοκλήρωσε στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 36’, μετά από έξοχη πάσα του Kieran Tierney, ο Stuart Armstrong έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τη Celtic να ανεβάζει ρυθμούς. Τη λύση έδωσε πάλι ο Moussa Dembele στο 45’ κάνοντας το 1-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου.
Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όταν ο Kieran Tierney ανατράπηκε στην περιοχή από τον -παλιό παίκτη της Celtic- Massimo. O Donati Dembele εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 59’ σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για να φτάσει τα 29 τη φετινή σεζόν. Το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια, οι Accies γενικά στάθηκαν καλά, η Celtic συνέχισε να είναι 24 βαθμούς μπροστά από τη 2η Aberdeen, συνεχίζοντας χωρίς ήττα τη φετινή σεζόν.
CELTIC: Gordon, Gamboa, Boyata, Sviatchenko, Tierney, Bitton, Brown, Forrest (Mackay-Steven 10), Armstrong (McGregor 85), Sinclair, Dembele (Griffiths 72).
HAMILTON: Woods, Σκόνδρας, Devlin, Donati, McMann, Redmond (Kurtaj 69), Gillespie, MacKinnon, Imrie, Bingham (Brophy 76), Boyd (Docherty 64). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.