Ζορίστηκαν οι Rangers, 2-1 τη Morton

Οι Rangers χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή για να προκριθούν σε βάρος της Morton από την Championship, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.
H Morton προηγήθηκε μόλις στο 6’, όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο αμυντικός των Gers, Clint Hill, έδιωξε με κεφαλιά, αλλά συμπαίκτης του, Andy Halliday , έδωσε πάλι τη μπάλα στη Morton, για να έρθει ο Michael Tidser και να πιάσει ένα δυνατό μονοκόμματο συρτό σουτ και να τη στείλει στα δίχτα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και στο 12’ το δυνατό σουτ το Barrie McKay απέκρουσε ο keeper της Morton, Derek Gaston, για να φτάσει η μπάλα στον Kenny Miller που έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας στα δίχτυα αφού πρώτα άλλαξε πορεία βρίσκοντας σε σώματα. Τρία λεπτά αργότερα ο Emerson Hyndman έπιασε ένα δυνατό φλατσαριστό σουτ, για να πεταχθεί ο Derek Gaston και να διώξει με τα άκροδάχτυλα του τη μπάλα στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στη συνέχεια, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 37’, όταν στην παράλληλη συρτή σέντρα του Barrie McKay ο Jason Holt έκανε προβολή χωρίς να βρει τη μπάλα, ενώ στο 40’ ζήτησαν πέναλτι στο άγαρμπο μαρκάρισμα του Lee Kilday στον Kenny Miller,, όμως ο διαιτητής Andrew Dallas δεν είδε παράβαση.
Οι Gers γύρισαν το ματς στο 60’ με τον Martyn Waghorn να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αξιοποιώντας τον συνδυασμό των Jason Holt και Emerson Hyndman. Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ όμως το σουτ του James Tavernier ήταν πάνω στον Derek Gaston ενώ η κεφαλιά του Phillipe Senderos έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Το τρίτο γκολ δεν ήρθε όμως κι η Morton απείλησε στο 77’ όταν ο Jamie Lindsay προσπάθησε να βάλει ένα θεαματικό γκολ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή. Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν ισοφάρισαν. Ο Lee Hodson με τον keeper των γηπεδούχων Wes Foderingham μπερδεύθηκαν κι ο Ross Forbes που κέρδισε τη μπάλα τη γύρισε στον Luke Donnelly στο ύψος της περιοχής, όμως αυτός τον έστειλε πάνω από την -ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα- εστία.
Ο προπονητής της ομάδας κάτω των 20, Graeme Murty, ήταν στον πάγκο εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού τεχνικού, κι άκουσε με ανακούφιση το σφύργμα της λήξης, που έστειλε τους Rangers στα προημιτελικά του κυπέλλου. Σε λίγο θα μάθουν και τον αντίπαλο τους μιας κι η κλήρωση θα γίνει στο Ibrox, αυτό το απόγευμα.

RANGERS: Foderingham, Tavernier, Hill, Senderos, Wallace (Hodson 83), Halliday, Hyndman (Toral 80), Holt (O’Halloran 62), Waghorn, Miller, McKay.  
MORTON: Gaston, Kilday, Lamie (Donnelly 71), O'Ware, Doyle (McDonagh 39), Forbes, Lindsay, Nesbitt, Tidser, Russell, Murdoch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.