Aνοι-Χ-τοί λογαριασμοί στο Εδιμβούργο

Ηearts και Hibernian έμειναν στο 0-0 στο Tynecastle κι η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου θα κριθεί σε επαναληπτικό στο Easter Road, όπως έγινε πέρυσι.
Ήταν ένα κλασικό σκληρό και κλειστό ντέρμπι, με λίγες φάσεις, πολύ ένταση και τον αγωνιστικό χώρο του Tynecastle να είναι πολύ κακός.

Η Hearts είχε μόλις μία αλλαγή από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τον Sam Nicholson να ξεκινά αντί του Bjorn Johnsen, όμως ο Neil Lennon έκανε πέντε αλλαγές στην ομάδα της Hibernian που έφερε ισοπαλία με την Ayr United. O goalkeeper Ofir Marciano επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Jason Cummings ξεκίνησε στην επίθεση με τους Jordon Forster, Marvin Bartley και Grant Holt να είναι στο αρχικό σχήμα.
Η Hibernian απείλησε από το ξεκίνημα, με το κόρνερ που εκτέλεσε ο James Keatings να στέλνει τη μπάλα πάνω από τον keeper Jack Hamilton, όμως ο Aaron Hughes ήταν στη γραμμή κι απομάκρυνε με κεφαλιά. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 3’ με τον  Lennard Sowah να ανοίγει την άμυνα των Hibs, με πάσα στον Isma Goncalves, που σούταρε όμως πάνω στο keeper των φιλοξενούμενων, Ofir Marciano. Παρά το ιδανικό ξεκίνημα η συνέχεια δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά αρκετές μοναμαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να δείχνει πολλές φορές ως η μόνη ήρεμη φιγούρα στο γήπεδο. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Έλληνα μέσο που έδειχνε να βρίσκεται όπου χρειαζόταν την κατάλληλη στιγμή. Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Grant Holt προτίμησε -αντί να σουτάρει από το ύψος της περιοχής- να πασάρει στον Jason Cummings που ήταν σε δύσκολη θέση και το σουτ του βρήκε στα σώματα. Στο 52’ η Hearts είχε ένα σουτ του Bjorn Johnsen που απέκρουσε δύσκολα με το πόδι ο Ofir Marciano, ενώ στο 57’ ήταν η σειρά της Hibernian, με τον Jason Cummings να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στο τελευταίο ημίωρο, το 0-0 έδειχνε αναπόφευκτο κι αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Την άλλη βδομάδα στο Easter Road θα φανεί ποιά από τις δύο ομάδες του Εδιμβούργου θα βρεθεί στα προημιτελικά, με τη Hibernian έχει πάρει πέρυσι την πρόκριση στην έδρα της μετά από ισοπαλία στο Tynecastle. Tότε όμως είχαμε ένα σκορ 2-2 σε ένα συναρπαστικό ματς, καμία σχέση με το σημερινό ντέρμπι.

HEARTS: Hamilton, Struna, Hughes, Aυλωνίτης, Sowah, Tζιόλης, Cowie (Nowak 79), Martin (Johnsen 45), Walker, Nicholson ( Djoum 65), Goncalves.
HIBERNIAN: Marciano, Gray, Forster (Fontaine 54), McGregor, Stevenson, Bartley, McGinn, Fyvie, Keatings, Cummings, Holt (Graham 79). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.