«Ξινό» βγήκε το φιλικό στη Σκωτία, 1-1 με Καναδά

Στο βροχερό Εδιμβούργο η Σκωτία έμεινε στο 1-1 με τον Καναδά, αποτέλεσμα που μόνο καλό δεν έκανε στην ψυχολογία των γηπεδούχων, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Σλοβενία την Κυριακή. Λιγότερο από 5.000 θεατές βρέθηκαν στο Easter Road, απογοητευτικός αριθμός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι 14.033 θεατές ήταν στο ίδιο γήπεδο το περασμένο Σάββατο για το παιχνίδι της Hibernian με τη Dumbarton στην Championship. H ομοσπονδία έχει σίγουρα τη μεγαλύτερη ευθύνη, βάζοντας στις 22 λίρες το εισιτήριο ενός φιλικού με μια εθνική που είναι 117η στην παγκόσμια κατάταξη κι ενώ υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη.
Ήταν το πρώτο παιχνίδι της Σκωτίας μετά την ήττα με 3-0 από την Αγγλία το Νοέμβριο, με τον Ikechi Anya να συνεχίζει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ τη θέση τους στο βασικό σχήμα κράτησαν οι αμυντικοί Christophe Berra και Lee Wallace και οι μέσοι Darren Fletcher και Robert Snodgrass.
Οι Allan McGregor, Charlie Mulgrew, Oliver Burke, Steven Naismith, Chris Martin και Tom Cairney (που έκανε το ντεμπούτο του) ήταν τα νέα πρόσωπο σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο Wembley, παίρνοντας τη θέση των Craig Gordon, Grant Hanley, James Morrison, Scott Brown, Leigh Griffiths και James Forrest.
To παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα με τον Steven Naismith να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ για τη Σκωτία και τον Scott Arfield να απαντά για τον Καναδά σουτάροντας άουτ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 11’, με την άμυνα της Σκωτίας να εκτίθεται για ακόμα μια φορά. Λάθος των Lee Wallace και Charlie Mulgrew για να έρθει ο Fraser Aird της Falkirk και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με ένα εξαιρετικό τελείωμα.
Η Σκωτία είχε δοκάρι δύο λεπτά αργότερα σε σέντρα του Robert Snodgrass και μια μεγάλη ευκαιρία στο 24’ με τον Chris Martin, που νικήθηκε από τον keeper των Καναδών, Simon Thomas. O Aird είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Καναδά στη συνέχεια, εκθέτοντας ξανά τη σκωτσέζικη άμυνα, όταν το σουτ του έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 31’ o keeper των Καναδών, Simon Τhomas κατάφερε να σταματήσει τον Oliver Burke, για να νικηθεί τέσσερα λεπτά αργότερα από το Steven Naismith.
Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυνε όπως θα έπρεπε μια σέντρα, ο Tom Cairney προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς επιτυχία, για να επέμβει στη φάση ο Naismith και να κάνει το 1-1 στο 35’.
Η Σκωτία είχε την κατοχή της μπάλας, συνέχιζε όμως να δείχνει ευάλωτη στην άμυνα. Έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 61’, όμως το σουτ του Barry Bannan απέκρουσε ο Jayson Leutwiler (που είχε πάρει τη θέση του Simon Thomas κάτω από τα δοκάρια των Καναδών), με τον μέσο της Σκωτίας να παίρνει το rebound σουτάροντας απελπιστικά άουτ.
Ο Fraser Aird συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της Σκωτίας που περιορίστηκε σε μερικά άστοχα σουτ του Leigh Griffiths (που είχε μπει στο 62’ στη θέση του Chris Martin. Oι γηπεδούχοι απείλησαν στο τέλος με τους Jordan Rhodes και Griffiths κι είχαν την τελευταία τους ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο Jordan Rhodes δε βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε στη σέντρα του Griffiths.
Ήταν η πρώτη φορά σε 6 ματς που η Σκωτία δε νίκησε τον Καναδά και σίγουρα η ομάδα που θα κατεβάσει ο Strachan την Kυριακή θα είναι πολύ διαφορετική, το αποτέλεσμα μόνο θετικό δεν ήταν πάντως και περισσότερο κακό παρά καλό δείχνει να έκανε ενόψει του αγώνα με τη Σλοβενία.

ΣΚΩΤΙΑ: McGregor, Anya, Berra, Mulgrew, Wallace (Robertson 45), Cairney (McGinn 76), D.Fletcher, Snodgrass, Burke (Bannan 45), Naismith (Rhodes 62), C.Martin (Griffiths 62).
KANAΔΑΣ: Thomas (Leutwiler 45), Ledgerwood, Straith, James, Tissot (Corbin-Ong 68), Arfield (Trafford 94), Piette, Aird, Bustos, Hoilett, Jackson (Fisk 76)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.