Σκωτία-Καναδάς (preview)

Φιλικό προετοιμασίας στο Easter Road (έδρα της Hibernian) για τη Σκωτία, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Σλοβενία την Κυριακή για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Ο τεχνικός των Σκωτσέζων, Gordon Strachan, θέλει μια νίκη ψυχολογίας και να κάνει τις σχετικές δοκιμές ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Κυριακής. Ο Strachan είχε δηλώσει ότι δεν θα παίξουν παίκτες της Celtic, δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιηθεί ο Leigh Griffiths που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο 2-1 των Bhoys στο Dundee την Κυριακή.
Τέσσερις παίκτες έχουν πολλές πιθανότητες να κάνουν το ντεμπούτο τους με την εθνική Σκωτίας, οι Stuart Armstrong, Liam Cooper, Ryan Fraser και Tom Cairney,  με τον τελευταίο να έχει κληθεί μετά την αποχώρηση των Matt Phillips, James McArthur και Grant Hanley. O Strachan θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, όπως οι Steven Naismith, Chris Martin, Steven Fletcher και Ikechi Anya, με τον τελευταίο να φτάνει τις 25 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, αν τελικά χρησιμοποιηθεί.
Εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού ο James Morrison, λογικά ο Strachan δε θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.
Στον Καναδά ο Michael Findlay θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού τεχνικού, αφού μετά το παιχνίδι αναλαμβάνει επίσημα ο Εκουαδοριανός, Octavio Zambrano.
Στην αποστολή του Καναδά υπάρχουν δύο παίκτες της Falkirk, οι Fraser Aird και Luca Gasparotto, o Marcus Haber της Dundee, ο Junior Hoilett  της Cardiff και ο Scott Arfield της Burnley, που είχε παίξει με την εθνική κάτω των 21 και κάτω των 19 της Σκωτίας, αλλά δεν κλήθηκε ποτέ σε αυτή των ανδρών. Αν αγωνισθούν οι Gasparotto και La'Vere Corbin-Ong (παίκτης της FSV Frankfurt), τότε οι δύο αμυντικοί θα κάνουν το ντεμπούτο τους με την ομάδα του Καναδά.
Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της Σκωτίας μετά την ήττα από την Αγγλία με 3-0 στο Wembely το Νοέμβριο και θα είναι η έκτη αναμέτρηση των Σκωτσέζων με τον Καναδά, με τη Σκωτία να μετρά ισάριθμες νίκες στις 5 προηγούμενες αναμετρήσεις. Η τελευταία ήταν στις 15 Οκτωβρίου του 2002, πάλι στο Easter Road της Hibernian, με την ομάδα του Berti Vogt τότε, να κερδίζει 3-1 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9’.

Oι αποστολές των δύο ομάδων:

ΣΚΩΤΙΑ

Goalkeepers: Craig Gordon (Celtic), David Marshall (Hull City), Allan McGregor (Cardiff City, δανεικός από τη Hull City).
Αμυντικοί: Christophe Berra (Ipswich Town), Liam Cooper (Leeds United), Russell Martin (Norwich City), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Andy Robertson (Hull City), Kieran Tierney (Celtic), Lee Wallace (Rangers).
Mέσοι: Ikechi Anya (Derby County), Barry Bannan (Sheffield Wednesday), Scott Brown (Celtic), Stuart Armstrong (Celtic), Oliver Burke (Leipzig), Darren Fletcher (West Brom), James Forrest (Celtic), Tom Cairney (Fulham), Ryan Fraser (Bournemouth), John McGinn (Hibernian), James Morrison (West Brom), Matt Ritchie (Newcastle United), Robert Snodgrass (West Ham United).
Επιθετικοί: Steven Fletcher (Sheffield Wednesday), Leigh Griffiths (Celtic), Steven Naismith (Norwich City), Chris Martin (Fulham, δανεικός από τη Derby County), Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday, δανεικός από τη Middlesbrough).

ΚΑΝΑΔΑΣ

Goalkeepers: Simon Thomas (Bodo/Glimt), Jayson Leutwiler (Shrewsbury Town).
Αμυντικοί: Nik Ledgerwood (Edmonton), Manjrekar James (Vasas Budapest), Wandrille Lefevre (Impact Montreal), Luca Gasparotto (Falkirk), Maxim Tissot (DC United).
Mέσοι: Samuel Piette (Izarra), Charlie Trafford (Sandecja Nowy Sacz), Marco Bustos (Vancouver Whitecaps), Fraser Aird (Falkirk), Ben Fisk (Edmonton), La'Vere Corbin-Ong (Frankfurt), Adam Straith (Edmonton), Scott Arfield (Burnley).
Επιθετικοί: David Junior Hoilett (Cardiff City), Simeon Jackson (Walsall), Marcus Haber (Dundee).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.