Στο 87’ γλύτωσαν οι Rangers, 1-1 στο Celtic Park

Η Celtic δεν κέρδισε το τέταρτο σερί ντέρμπι με τους Rangers, αφού το γκολ του 39χρονου Clint Hill διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τους γηπεδούχους να έχουν προηγηθεί στο 35’ με τον Stuart Armstrong και να φωνάζουν για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ σε ανατροπή του Leigh Griffiths.

Η Celtic έφτασε πάντως τα 34 ματς χωρίς ήττα φέτος, φέρνοντας μόλις τη δεύτερη ισοπαλία της σε 28 ματς πρωταθλήματος.
Mία μόνο αλλαγή στην ενδεκάδα, από το τελευταίο παιχνίδι της Celtic, με τον διεθνή εξτρεμ, James Forrest, να έχει αποθεραπευθεί και να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, παίρνοντας τη θέση του Gary Mackay-Steven.
Η έκπληξη στην ενδεκάδα των Rangers ήταν η απουσία του -δανεικού από την Arsenal- μέσου Jon Toral. Με τον Rob Kiernan τιμωρημένο, είχαμε τον Danny Wilson να ξεκινά στο κέντρο της άμυνας και τον Lee Hodson να είναι στο βασικό σχήμα στις δύο αλλαγές των Gers από το προηγούμενο παιχνίδι τους. Ο Martyn Waghorn ήταν λίγο πιο μπροστά από τον Kenny Miller στην επίθεση, σε ένα αμυντικογενές σχήμα, που πρέσαρε όμως πολύ. Το πρέσινγκ ξεκινούσε από το χώρο του κέντρου και μερικές φορές έφτανε μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στη Celtic, ειδκά στο πρώτο ημίωρο.
Οι Rangers έπαιζαν πολύ δυνατά με αυτοπεποίθηση κι η μόνη φάση που έβγαλε στο εικοσάλεπτο η Celtic, ήταν ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Moussa Dembele, που κατέληξε χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Wes Foderingham.
Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τους Rangers στο 25’, με τον Kenny Miller να βγάζει τον Martyn Waghorn μόνο του απέναντι στον Craig Gordon και τον keeper της Celtic να αποκρούει με το αριστερό του πόδι το πλασέ του Άγγλου φορ.
Η συνέχεια ανήκε στη Celtic, με τον Stuart Armstrong να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον goalkeeper των Gers, Wes Foderingham, να κάνει μια εκπληκτική απόκρουση, στέλνοντας τη μπάλα στα δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Foderingham ήταν πάλι σε ετοιμότητα, στο δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή ο Kieran Tierney, και στο 35’ η Celtic άνοιξε το σκορ. Ήταν ο Stuart Armstrong που έπιασε ένα αριστερό δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία, πετυχαίνοντας το 11ο φετινό του γκολ.
Η ψυχολογία άλλαξε άρδην, με τους Rangers να κάνουν αρκετά λάθη στα επόμενα λεπτά και τον Stuart Armstrong να πιάνει ένα ακόμα σουτ, μετά από κόρνερ, έξω από την περιοχή, στέλνοντας όμως τη μπάλα στην αγκαλιά του goalkeeper των φιλοξενούμενων.

Οι Rangers πίεσαν ακόμα πιο ψηλά στο ξεκίνημα του β’ μέρους, για να κερδίσουν μπάλες και να μην αφήσουν τη Celtic να κάνει παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι ανταπεξήλθαν με συνεχείς πάσες κι έφτασαν κόντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 53’, όταν ο Kieran Tierney απέφυγε έξοχα τον James Tavernier και μπήκε στην περιοχή, γυρίζοντας για τον Callum McGregor, που πήγε να πιάσει το σουτ αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε. Από τα αριστερά κι η επόμενη φάση για τη Celtic στο 56’, με τον Stuart Armstrong να πιάνει μια βολίδα και τον Wes Foderingham να κάνει ακόμα μια δύσκολη απόκρουση. Επόμενη εντυπωσιακή επέμβαση στο 68’ για τον Foderingham, που έδιωξε το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή ο Stuart Armstrong, με τη Celtic να έχει το πάνω χέρι χέρι. Οι Rangers όμως είχαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν -κόντρα στη ροή του αγώνα- στο 71’, με τον Kenny Miller να βγάζει την παράλληλη σέντρα στον Martyn Waghorn, που νικήθηκε ακόμα μια φορά από τον εξερχόμενο Craig Gordon. Άλλη μια εξαιρετική απόκρουση για τον keeper της Celtic. Οι γηπεδούχοι υποχώρησαν το τελευταίο δεκάλεπτο και στο 80’ ο Jason Holt πήρε τη μπάλα με ένα σκληρό φάουλ –το οποίο δεν σφυρίχθηκε- από τον Patrick Roberts, και την έστειλε με σουτ δίπλα από το δοκάρι του Craig Gordon.
Παρότι η Celtic έδειχνε να συμβιβάζεται με το 1-0 έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά, με τον Moussa Dembele να πιάσει μια σέντρα σουτ μέσα από την περιοχή στο 85' και τον Leigh Griffiths να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ στο 86'. Το ματς ήρθε στα ίσα στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Emerson Hyndman έπιασε το σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Craig Gordon, όμως ο επερχόμενος Clint Hill βρέθηκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας το 1-1. Η Celtic πέρασε μπροστά και θα μπορούσε να είχε πάρει πέναλτι, όταν ο Leigh Griffiths ανατράπηκε από τον Clint Hill, όμως ο διαιτητής, Bobby Madden, δεν είχε διάθεση για άσπρη βούλα. Ο Clint Hill έμελλε να γίνει ήρωας για τους Rangers διώχνοντας με κεφαλιά το σουτ του Leigh Griffiths στο 92'.
Oι Gers απέφυγαν μια τέταρτη σερί ήττα σε ντέρμπι και πήραν κουράγιο ενόψει του ημιτελικού του κυπέλλου, είναι όμως 8 βαθμούς πίσω από την 2η Aberdeen. Στο +25 από τους Dons η αήττητη Celtic που θέλει ακόμα 6 βαθμούς για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Sviatchenko, Tierney, Bitton (McGregor 45), Brown, Armstrong (Griffiths 73), Forrest (Roberts 68), Sinclair, Dembele. 
RANGERS : Foderingham, Tavernier, Hodson, Hill, Wilson, Wallace, Holt (Forrester 81), Hyndman, McKay (Windass 59), Miller, Waghorn (O'Halloran 84)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.