Celtic-Rangers (preview)

Η Celtic φιλοξενεί σε ένα ακόμα ντέρμπι τους Rangers φέτος, έχοντας κερδίσει και στις 3 φετινές αναμετρήσεις τους άσπονδους αντιπάλους τους. Πρώτη φορά στην ιστορία των συναντήσεων των δύο ομάδων υπάρχει τόσο ξεκάθαρο φαβορί, με τις αποδόσεις των bookmakers στη Βρετανία να το υπογραμμίζουν. Ρεκόρ μικρής απόδοσης για νίκη της Celtic και ρεκόρ μεγάλης απόδοσης για επικράτηση των Rangers για τις στοιχηματικές εταιρείες κάτι δεν πέρασε απαρατήρητο από τα Βρετανικά ΜΜΕ. Η κατάσταση των δύο ομάδων δικαιώνει τις αποδόσεις των Book, αν και τα ντέρμπι έχουν πάντα τους δικούς κανόνες.
Η σεζόν που διανύουμε ανήκει ολοκληρωτικά στη Celtic, με την ομάδα του Brendan Rodgers να έχει αφήσει 33 βαθμούς πίσω της τους Rangers, και 27 τη 2η Aberdeen, να είναι αήττητη στη Σκωτία σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 25 νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε 26 ματς πρωταθλήματος. 34 παιχνίδια χωρίς ήττα, έχει ήδη πάρει το League Cup, απομένει η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος κι ο μεγάλος ημιτελικός του κυπέλλου με τους Rangers, στο δρόμο για το treble. Προέχει βέβαια η σημερινή αναμέτρηση, με τον Brendan Rodgers να τονίζει ότι η ομάδα έχει καταφέρει φέτος να βρίσκει λύσεις σε κάθε είδους αναμέτρησης. Ο τεχνικός της Celtic θα έχει στη διάθεση του τον James Forrest, που έλειψε λόγω τραυματισμού από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Tom Rogic να απουσιάσει, παρότι επέστρεψε στις προπονήσεις, θέλει 2-3 βδομάδες ακόμα για να είναι έτοιμος.
Οι Rangers είναι πια 9 βαθμούς πίσω από την 2η Aberdeen κι η 4η Hearts τους πλησίασε στους 5 βαθμούς. Πέρα από το γόητρο υπάρχει και ανάγκη βαθμών κι ο Graeme Murty το ξέρει καλά. Αυτό θα είναι το τελευταίο του ματς στον πάγκο των Rangers, αφού ο Pedro Caixinha υπέγραψε χθες. Στο ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού για τελευταία φορά λοιπόν ο Murty, αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα, με τον αμυντικό, Rob Kiernan, να είναι τιμωρημένος, αφού έχασε την έφεση για την αποβολή του στο ματς με τη St Johnstone, ενώ τιμωρημένος είναι και ο επιθετικός Joe Garner που συμπλήρωσε 6 κίτρινες κάρτες. Παραμένουν εκτός μάχης οι Jordan Rossiter και Niko Kranjcar.
Η Celtic έχει κερδίσει και τα 3 φετινά ντέρμπι, 5-1 στο Celtic Park τον Σεπτέμβριο, 1-0 στο Hampden Park στον ημιτελικό του League Cup και 2-1 στο Ibrox την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με τον Moussa Dembele να έχει σκοράρει και στα 3 πετυχαίνοντας 5 γκολ. Οι Bhoys έχουν κερδίσει τα 4 από τα 5 τελευταία ντέρμπι με τους Rangers στο πρωτάθλημα, ενώ ο Kenny Miller των Gers έχει πετύχει 6 στα 7 τελευταία ντέρμπι εναντίον της Celtic στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.