Aνελέητοι Dons, 7-0 στο Dundee


H Αberdeen διέσυρε με7-0 τη Dundee μέσα στο Dens Park, πραγματοποιώντας ισοπεδωτική εμφάνιση, απέναντι στους ανήμπορους να αντιδράσουν Dark Blues.
O Paul McGowan έφτασε τις 100 συμμετοχή με τη Dundee, με τους Darren O'Dea και Cammy Kerr να φτάνουν τις 50 για τους γηπεδούχους, σε ένα ματς που θέλουν σίγουρα να ξεχάσουν. Ήταν και οι τρεις στο βασικό σχήμα, με τον Paul Hartley να κάνει δύο αλλαγές στην ομάδα που έχασε 2-1 από τη Celtic, καθώς οι Marcus Haber και Henrik Ojamaa έδωσαν τη θέση τους στην ενδεκάδα στους Faissal El Bakhtaoui και Nick Ross.
Οι Dons ξεκίνησαν με την ομάδα που νίκησε 2-0 τη Hearts, με τον Jayden Stockley να είναι εκτός αποστολής αφού είχε αποβληθεί σε εκείνο το ματς.
Παράσταση για ένα ρόλο στο ματς, με τους Dons να δείχνουν τις προθέσεις τους από το ξεκίνημα, κερδίζοντας τρία κόρνερ πριν το δεκάλεπτο κι έφτασαν στο 7’ κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του Andrew Considine έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Considine δεν αστόχησε στο 17’, έκανε το 0-1 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Johny Hayes και δύο λεπτά αργότερα ο keeper των γηπεδούχων, Scott Bain, σταμάτησε εντυπωσιακά τον Adam Rooney. O Rooney σκόραρε με κεφαλιά στο 24’ και δέκα λεπτά αργότερα ο Kenny McLean έκανε το 0-3. Στο 39’ ο Graeme Shinnie έστειλε τη μπάλα στην περιοχή της Dundee κι ο Andrew Considine την οδήγσησε στα δίχτυα σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. 0-4 κι αρκετοί οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να φεύγουν από το Dens Park.
Δεν είδαν τον Ryan Jack to να κάνει το 0-5 στο 51’ στέλνοντας με σουτ τη μπάλα να ρει το δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα. Η Aberdeen δεν κατέβασε το πόδι από το …γκάζι και στο 73’ ο Nial McGinn έκανε το 0-6. Στο 83’ ο Andrew Considine ολοκλήρωσε το hat-trick του στέλνοντας με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Ryan Cristie. 0-7 το τελικό σκορ, με το σφύριγμα της λήξης να είναι λυτρωτικό για τους γηπεδούχους.
Εντυπωσιακή εμφάνιση από τους Dons που είναι τώρα στο +11 από τους τρίτους Rangers (που υποδέχονται αύριο τη Motherwell), σημειώνοντας την 14η νίκη στα 16 τελευταία παιχνίδια τους. Ο τεχνικός των Gers, Pedro Caixinha που βρέθηκε στο Dens Park, είδε πόσο δύσκολο θα είναι για την ομάδα του να πάρει τη 2η θέση. Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Paul Hartley που γνώρισε το διασυρμό κι αν δεν προσέξει μπορεί να μπλέξει άσχημα στις επόμενες αγωνιστικές.

DUNDEE: Bain, Holt, Vincent, O'Dea, Hateley (Ojamma 45), O'Hara, Ross (Wighton 45), McGowan, El Bakhtaoui, Kerr, Gomis.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, O'Connor, Considine, Jack, Shinnie, McGinn (Ross 77), McLean (Christie 61), Hayes (Wright 69), Rooney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.