Dundee-Aberdeen (preview)

Μετά τις διακοπές για τους αγώνες των εθνικών ομάδων η δράση επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας, με την αυλαία του τριημέρου να ανοίγει στο Dens Park όπου η Dundee υποδέχεται την Aberdeen. Αν μάλιστα οι γηπεδούχοι κερδίζουν η Celtic θα είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Σκωτίας για έκτη σερί σεζόν. 
Η νίκη μόνο εύκολη δε φαντάζει πάντως για τους γηπεδούχους που δεν έχουν κερδίσει την Aberdeen στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, μετρώντας 5 ισοπαλίες και 9 ήττες. Τελευταία τους νίκη επί των Dons ήταν το Δεκέμβριο του 2004. Η Dundee θα κτέβει χωρίς τον αμυντικό Kosta Gadzhalov που είναι τραυματίας ενώ θα λείψει και ο Καναδός επιθετικός, Marcus Haber, που είχε χτυπήσει στο φιλικό 1-1 με τη Σκωτία την περασμένεη εβδομάδα.  
Η Aberdeen έχει κερδίσει τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Dundee, δεχόμενη μόλις ένα γκολ, ενώ πριν τη διακοπή μετρούσε 13 νίκες στα 15 τελευταία παιχνίδια της. Πηγαίνει στο Dundee χωρίς τον επιθετικό Jayden Stockley που είναι τιμωρημένος, ενώ θα λείψει και ο αμυντικός Mark Reynolds που αναρρώνει από εγχείρηση κήλης.
Οι Dons έχουν ήδη κερδίσει δύο φορές τη σεζόν που διανύουμε τη Dundee στο πρωτάθλημα, 3-0 το Γενάρη στο Pittodrie και 3-1 το Σεπτέμβριο στο Dens Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.