Η Aberdeen για ρεκόρ, 2-0 την τραγική Hearts

H Aberdeen νίκησε 2-0 τη Hearts κι έφτασε τις 9 σερί εντός έδρας νίκες, ισοφαρίζοντας ρεκόρ συλλόγου, μιας και τη σεζόν 1985-86 είχε πετύχει τέτοια επίδοση, όταν ήταν στον πάγκο ο Alex Ferguson. Σε πολύ κακή μέρα οι Αυλωνίτης και Τζιόλης, εκτέθηκαν πολλές φορές και …συνδυάστηκαν λανθασμένα στο δεύτερο γκολ των Dons.
H Aberdeen είχε μία αλλαγή στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα, με τον Andrew Considine, που εξέτισε την ποινή του, να επιστρέφει στην άμυνα και τον επιθετικό, Jayden Stockley, να κάθεται στον πάγκο, αφού ο McInnes παρέταξε τους Dons με 4-3-3.
Ο Ian Cathro ξεκίνησε με την ενδεκάδα που νίκησε 4-0 τη Hamilton, στον πάγκο όμως βρέθηκε ο βετεράνος αμυντικός, Aaron Hughes, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. 

Οι Dons ξεκίνησαν κερδίζοντας δύο κόρνερ μέσα σε ένα λεπτό, όμως ήταν η Hearts που έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με τον Sam Nicholson. Στο 4’ ο εξτρεμ των φιλοξενούμενων έπιασε μια βολίδα έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον goalkeeper των Dons, Joe Lewis does, να πετάξει τη μπάλα κόρνερ και στο 14’ έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση. Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους με τον Niall McGinn να βγάζει τη σέντρα και τον Shay Logan να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο 20’. 1-0 ήταν και το σκορ του πρώου μέρους, ευνοϊκό για τους φιλοξενούμενους που έδειχναν να πελαγοδρομούν.
Στο 47’ οι Dons άγγιξαν το 2-0 όταν ο Graeme Shinnie έπιασε το σουτ που απέκρουσε ο goalkeeper Jack Hamilton, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Adam Rooney που πήρε το rebound, ήταν όμως σε θέση offsideΤο 2-0 έγινε τελικά στο 59’ εκθέτοντας τους δύο Έλληνες της Hearts. O Τζιόλης γύρισε τη μπάλα πίσω στον Αυλωνίτη κι αυτός προσπάθησε να τη γυρίσε με τη σειρά του στον goalkeeper των Jampos, αλλά η πάσα του ήταν ιδανική για τον Jonny της Aberdeen που πετάχθηκε κι αφού πέρασε και τον keeper Ηamilton έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Jack Hamilton απέκρουσε το σουτ του Niall McGinn στο 62’ και νίκησε και τον Jonny Hayes στο 66’ κρατώντας τη Hearts στο παιχνίδι.
 Στο 72’ ήρθε η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους στο β’ μέρος με τον Isma Goncalves να βγαίνει απέναντι στον Joe Lewis όμως ο goalkeeper της Aberdeen απεσώβησε το γκολ. Στο 88’ οι Dons έμεινα με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε  επιθετικός Jayden Stockley για σκληρό φάουλ στον Krystian Nowak, αλλά ήταν πολύ αργά για τη Hearts
Κακή εμφάνιση και μόλις 4 νίκες σε 17 ματς με τον Ian Cathro στον πάγκο για τους Jampos που μπορεί να χάσουν και την 4η θέση αν η St Johnstone κερδίσει σε λίγο τη MotherwellH Αberdeen πήρε μια άνετη νίκη, 13η στα 15 τελευταία παιχνίδια της, κι είναι στο +11 από τους τρίτους Rangers που υποδέχονται σε λίγο τη Hamilton.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, O'Connor, Considine, Shinnie, Jack, McLean, McGinn (Ross 88), Hayes (Christie 83), Rooney.
HEARTS: Hamilton, Struna, Aυλωνίτης, Nowak, Sowah, Tζιόλης (Kitchen 74), Cowie, Djoum (Johnsen 65), Nicholson, Walker (Martin 87), Goncalves. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.