Aberdeen-Hearts (preview)

H Aberdeen έρχεται από 8 σερί νίκες στο Pittodrie, κάτι που είχε να συμβεί από τα 80ς, όταν ήταν τεχνικός της ομάδας ο Sir Alex Ferguson. Oι Dons μετρούν 12 νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, 8 νίκες στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος κι είναι στη 2η θέση, 8 βαθμούς μπροστά από τους Rangers και 25 πίσω από την πρωτοπόρο και αήττητη Celtic. Από τη Celtic προέρχεται και η μοναδική εντός έδρας ήττα των Dons στο πρωτάθλημα, με 1-0, πριν από 5 μήνες.
O αμυντικός, Andrew Considine, εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει με τον Mark Reynolds να είναι η μοναδική απουσία των Dons. Ο centre-half της Aberdeen υποβλήθηκε σε εγχείρηση κήλης κι αναμένεται να μείνει τουλάχιστον 4 βδομάδες εκτός γηπέδων. Η Aberdeen είχε παραχωρήσει 0-0 στη Hearts τον Αύγουστο, για να κερδίσει 1-0 μέσα στο Εδιμβούργο τέλη Δεκεμβρίου στις δύο φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
Στη 4η θέση η Hearts, 6 βαθμούς πίσω από τους Rangers και μόλις ένα βαθμό μπροστά από τη St Johnstone, έρχεται από νίκη με 4-0 επί της Hamilton σε ένα ματς που μπορούσε να σημειώσει και περισσότερα γκολ. Αυτή όμως ήταν μόλις η 4η νίκη σε 16 παιχνίδια με τον Ian Cathro στον πάγκο. Ο έμπειρος αμυντικός, Aaron Hughes, έχει αναρρώσει κι αναμένεται να επιστρέψει μετά από 3 παιχνίδια. Παραμένουν εκτός μάχης οι -καιρό τώρα τραυματίες- John Souttar και Callum Paterson. Η Hearts μετρά μόλις δύο ήττες στις 11 τελευταίες επισκέψεις της στο Pittodrie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.