Dundee Utd-Hibernian (preview)

H Dundee Utd υποδέχεται τη Hibernian στο μεγάλο ματς της Championship και θέλει τη νίκη για να πλησιάσει στους 4 βαθμούς τους πρωτοπόρους Hibs.
Aυτή θα είναι η τέταρτη και τελευταία συνάντηση τους τη σεζόν που διανύουμε, κάτι που την κάνει ακόμα πιο σημαντική.
Οι γηπεδούχοι του Ray McKinnon μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία 7 ματς στην Championship, είναι όμως αήττητοι φέτος στο Tannadice κι έχουν ήδη κερδίσει εκεί τη Hibernian με 1-0 αυτή τη σεζόν. Η Dundee Utd έχει βρεθεί ένα βαθμό πίσω από τη Falkirk, έχει όμως δύο ματς λιγότερα από τους Bairns και με νίκη απόψε επιστρέφει στη 2η θέση. Αν ο McKinnon ποντάρει στην ταχύτητα δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τον Simon Murray που θα ταλαιπωρήσει πολύ τον Efe Ambrose. Ο Murray δεν είναι πια βασικός, με τον Thomas Mikkelsen να ξεκινά στα τελευταία ματς, μετρά όμως ήδη 11 γκολ αυτή τη σεζόν.
Οι Hibs είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας, συνεχίζοντας την υπεράσπιση του τροπαίου που κατέκτησαν πέρυσι, οδηγούν όμως και την κούρσα στην Championship κι η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία είναι ο στόχος, μετά από 3 σεζόν απουσίας. Ο τεχνικός τους, Neil Lennon, δεν θέλει η ομάδα να αποπροσανατολιστεί με το κύπελλο και ξέρει ότι ενδεχόμενη ήττα απόψε θα βάλει σε μπελάδες την ομάδα του, που είναι 6 βαθμούς μπροστά από τη Falkirk, με ένα ματς στο χέρι. Η επιστροφή του Darren McGregor είναι πολύ σημαντική για τους Hibs, όπως κι η απόδοση του 22χρονου John McGinn στα χαφ. Ο βετεράνος Willo Flood θα έχει λογικά το δύσκολο ρόλο να φρενάρει τον McGinn, ενώ η Hibernian έχει και το φορμαρισμένο Jason Cummings στη διάθεση της. Ο 21χρονος φορ μετρά 65 γκολ τις δύομιση τελευταίες σεζόν, έχοντας ήδη πετύχει 4 γκολ στα 5 τελευταία ματς των Hibs. Οι μονομαχίες του με τον Mark Durnan αναμένεται να κρίνουν πολλά στην αποψινή αναμέτρηση. Στις 3 προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων τη σεζόν που διανύουμε, η Hibernian παραχώρησε 1-1 στο Easter Road τον Οκτώβριο, η Dundee Utd νίκησε 1-0 στο Tannadice τον Δεκέμβριο, τον Γενάρη όμως η Hibernian επικράτησε με το εμφατικό 3-0 στο Easter Road σε ένα παιχνίδι που μπορούσε να σημειώσει και περισσότερα γκολ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.