Επικό Tweet στην Barca από την …Dunfermline

H επική νίκη-πρόκριση της Barcelona με 6-1 επί της Pari Saint Germain κυριαρχεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, μιας και δεν έχει προκριθεί ποτέ στο παρελθόν ομάδα που έχει χάσει 4-0 στο πρώτο ματς. Υπάρχει όμως μία που έχει ανατρέψει ήττα με 4-0 στην Ευρώπη και δεν είναι άλλη από την …Dunfermline.
To 1962 στο κύπελλο Εκθέσεων (πρόγονο του κυπέλλου UEFA) η Dunfermline είχε χάσει 4-0 στο πρώτο ματς από τη Valencia, κάτοχο του τροπαίου. Η ρεβάνς έγινε μια παγωμένη βραδιά λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο East End Park και στον πάγκο των Pars ήταν ο θρυλικός, Jock Stein, που σε λιγότερο από 3 χρόνια θα πήγαινε στη Celtic, για να γίνει ο κορυφαίος τεχνικός στην ιστορία των Bhoys κατακτώντας και το κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Stein είχε πει στους παίκτες της Dunfermline να επιτεθούν με το ξεκίνημα του αγώνα κι οι Pars πέτυχαν 3 γκολ σε 17 λεπτά, ήθελαν ακόμα ένα για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως ήταν η Valencia που σκόραρε μειώνοντας σε 3-1. Η Dunfermline, που είχε αποκλείσει την Everton στον προηγούμενο γύρο, πέτυχε ακόμα δύο γκολ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-1. Οι Ισπανοί σκόραραν ξανά, αλλά οι Fifers είχαν πάλι απάντηση και το ματς έληξε 6-2 υπέρ της ομάδας του Stein. Eκείνη την εποχή δεν υπήρχε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, κι αποφασίστηκε να γίνει ένα τρίτο παιχνίδι στην ουδέτερη Λισαβόνα. Η Valecia επικράτησε 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά, για να φτάσει μέχρι το τέλος και να ξαναπάρει το κύπελλο κερδίζοντας (με το συνολικό 4-1) σε δύο ματς τη Dinamo Zagreb.
Η Dunfermline πάντως την …ανατροπή την είχε πετύχει και με μπόλικη δόση χιούμορ, στάλθηκε το εξής Tweet, μαζί με μια φατσούλα που συμβόλιζε γέλιο μέχρι δακρύων, από τον επίσημο λογαριασμό των Pars στη Barcelona: «Συγχαρητήρια παιδιά, είστε για ένα φιλικό για να μας ζητήσετε συγγνώμη που σπάσατε το ρεκόρ μας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.