Hibernian-Morton (preview)

Αγκαλιά με τον τίτλο η Hibernian μετά το 2-1 επί της Falkirk είναι το δίκαιο φαβορί απέναντι στη Morton, έχοντας μόλις μία ήττα στην έδρα της, είναι αήττητη στα 11 τελευταία παιχνίδια της στο Easter Road, ενώ έχει σκοράρει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της.
Oι Hibs μετρούν μόλις μία ήττα (από τη St Mirren με 2-0 στα Paisley) στα 18 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας και με νίκη απόψε, σύμφωνα με τον τεχνικό της, Neil Lennon, κατακτά τον τίτλο στην Championship. O Boρειοϊρλανδός τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του κι η ομάδα του έχει κάθε λόγο να νοιώθει αυτοπεποίθηση όπως δήλωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι η Championship αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερη απ’ότι περίμενε.
Σε αντίθεση με τον Lennon ο τεχνικός της Morton, Jim Duffy, έχει απαγορέψει στους παίκτες του να μιλούν για τίτλο, παρότι έχουν αρκετές πιθανότητες, αρκεί να κερδίσουν απόψε στο Easter Road. Με νίκη πλησιάζουν στους 7 βαθμούς τη Hibernian, έχοντας κι ένα ματς στο χερι. Η Morton έχασε για πρώτη φορά μετά από ένα ημερολογιακό έτος στην έδρα της (0-1 από τη Dunfermline) και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Πηγαίνει στο Εδιμβούργο χωρίς τους τραυματίες Lee Kilday, Conor Pepper και Jai Quitongo, ενώ στην τελευταία επίσκεψη της στο Easter Road είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 4-0 τον Αύγουστο. 1-1 είχε έρχθει η άλλη αναμέτρηση των δύο ομάδων αυτή τη σεζόν στο Cappielow. Η ομάδα του Greenock πάντως έχει σκοράρει στα 13 από τα 14 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ η Hibernian έχει σκοράρει σε όλα τα ματς που έδωσε στην έδρα της στην Championship.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.