Βόλτα στα Highlands η Celtic, 4-0 την Inverness

Η Celtic νίκησε 4-0 την Inverness, με τον Moussa Dembele να σημειώνει δύο γκολ και τους Scott Sinclair και Stuart Armstrong από ένα, και συνέχισε την αήττητη πορεία της. Οι Bhoys μετρούν 33 ματς χωρίς ήττα, 22 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, 15 συνεχόμενες σε όλες τις διοργανώσεις κι είναι στο +27 από τη 2η Aberdeen.
Η Celtic είχε δύο αλλαγές από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τον Mikael Lustig να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας, στη θέση του Cristian Gamboa, και τον Gary Mackay-Steven στην ίδια πλευρά αλλά στα χαφ, στη θέση του James Forrest, που χτύπησε στο ματς με τη Hamilton.
Τρείς υποχρεωτικές αλλαγές, οι δύο στην άμυνα για την Inverness, με τους Gary Warren και Brad McKay να ξεκινούν στη θέση του τραυματία Carl Tremarco και του Jamie McCart (που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από τη Celtic). Ο Billy King πήρε τη θέση του τραυματία Jake Mulraney στο βασικό σχήμα.
H Celtic ήταν -όπως αναμενόταν- το αφεντικό της αναμέτρησης, απέναντι σε μια Inverness που είχε ψυχολογία, πάθος και μια καλή στιγμή στο 21’ με τον Billy McKay. Oι Bhoys βρήκαν απέναντι τους μια μαζική άμυνα, την οποία κατάφεραν να ξεκλειδώσουν χάρη σε ένα -ακόμα- εντυπωσιακό γκολ του Scott Sinclair
Ο Άγγλος πήρε την πάσα του Stuart Armstrong κι αφού έμεινε όρθιος από ένα σκληρό μαρκάρισμα, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα στο 43’ και τη Celtic μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου. Το ματς τελείωσε με τη σέντρα του β’ μέρους, από ένα τραγικό λάθος του goalkeeper των γηπεδούχων, Owain Fon Williams. Η Inverness είχε τη σέντρα και φάνηκε να χάνει τη μπάλα από τον Moussa Dembele, ο Gary Warren πρόλαβε να τη γυρίσει στον goalkeeper του, όμως ο Fon
Williams στραβοκλώτσησε στην προσπάθεια του να διώξει κι ο Dembele σημείωσε το 30ο κι ευκολότερο γκολ τη φετινή σεζόν, κάνοντας το 0-2 στο 46’.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Dembele, πέρασε τρεις αμυντικούς των γηπεδούχων, για να βγάλει τη μπάλα στον Scott Sinclair που την έστειλε άουτ με αριστερό σουτ. Ο Owain Fon Williams κατάφερε στη συνέχεια να αποκρούσει το σουτ του Stuart Armstrong, για να νικηθεί όμως στο 66’ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του χαφ της Celtic, 23 μέτρα έξω από την περιοχή. Ήταν το 10ο φετινό γκολ του Armstrong, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αντιδράσουν, όμως η βολίδα του Liam Polworth εξουδετερώθηκε από τον keeper των Bhoys, Craig Gordon. Στο 73’ ο Kieran Tierney έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Dembele που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Fon Williams σημειώνοντας το 31ο φετινό του γκολ. Η Celtic έφτασε κοντά και σε ένα πέμπτο τέρμα, όμως η προσπάθεια του Sinclair έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο +27 από την Aberdeen, η Celtic χρειάζεται ακόμα δύο νίκες για να πάρει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο. Η Inverness παρέμεινε στο βυθό της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τη Hamilton.

INVERNESS CTFon Williams, Raven, Laing, Warren, McKay, Polworth, Draper, Tansey, King, Mckay (Anier 81), Cole (Vigurs 64)
CELTIC: Gordon, Lustig, Sviatchenko, Boyata, Tierney, Bitton, Brown (Henderson 78), Armstrong, Mackay-Steven (McGregor 69), Sinclair, Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.