Λύτρωση στο 91’ για Gers, 3-2 τη St Johnstone

Μετά από 4 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, οι Rangers νίκησαν δύσκολα με 3-2 τη St Johnstone και πλησίασαν στους 6 βαθμούς τη 2η Aberdeen.
Oι McKay στο 22’ και Waghorn στο 48’ έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στους Gers, που έμειναν με 10 παίκτες στο 78’ μετά την αποβολή του Rob Kiernan. Η St Johnstone είχε μειώσει στο 74’ με τον Wotherspoon κι έφερε το ματς στα ίσα με την Anderson στο 87’, για να λυτρώσει τους Rangers ο Emerson Hyndman στο 91’
Δύο αλλαγές είχαν οι Rangers στην εδνεκάδα που έχασε από την Inverness, με τον Clint Hill να επιστρέφει στην άμυνα παίρνοντας τη θέση του Danny Wilson και τον Jason Holt να ξεκινά στα χαφ αντί του Andy Halliday.
Αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα της St Johnstone, με τους Keith Watson να παίρνει τη θέση του Tam Scobbie στην άμυνα, και τους επιθετικούς μέσους Danny Swanson και Liam Craig να ξεκινούν αντί των David Wotherspoon και Chris Kane. Στα χαφ ο Paul Paton πήρε τη θέση του Chris Millar.
Oι Gers ξεκίνησαν καλύτερα, δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις κι ανταμείφθηκαν στο 22’ όταν ο Barrie McKay σημείωσε το τέταρτο φετινό του γκολ ανοίγοντας το σκορ. Οι Saints άγγιξαν την ισοφάριση λίγα λεπτά μετά όμως το σουτ του Blair Alston έφυγε άουτ κι η κεφαλιά του Ricky Foster εξουδετερώθηκε από τον keeper των Gers, Wes Foderingham.H απάντηση των Gers ήρθε από τον Martyn Waghorn όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Zander Clark, αντέδρασε εντυπωσιακά. Δεν μπόρεσε όμως να σταματήσει τον Martyn Waghorn να κάνει με κεφαλιά το 2-0 στο 48’ και στάθηκε τυχερός στη συνέχεια, όταν ο Joe Garner έστειλε εξ’ επαφής τη μπάλα στο δοκάρι. Δεν έγινε το 3-0, αλλά το 2-1 στο 74’ με φαλτσαριστό σουτ του David Wotherspoon και  τους Saints να ξαναμπαίνουν στο ματς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Rob Kiernan έκανε ένα πολύ σκληρό -και αχρείαστο- φάουλ στον Graham Cummins, και στο 87’ η St Johnstone φέρνει το ματς στα ίσα με τον Steven Anderson. Νέο δοκάρι για τους Gers με τον Emerson Hyndman, όμως ήταν ο Αμερικάνος που θα έδινε τη νίκη σκοράροντας στο 91’. Νίκη χαρακτήρα και ψυχολογίας για τους γηπεδούχους, η πρώτη μετά από 4 ματς κι η διαφορά από τη 2η Aberdeen μειώθηκε στους 6 βαθμούς. Ακόμα ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για τη St Johnstone που παραμένει ένα βαθμό πίσω από την 4η Hearts.
RANGERS:  Foderingham, Tavernier, Kiernan, Hill, Wallace, Holt, Toral (Halliday 82), Hyndman; McKay, Miller (Garner 64), Waghorn (Wilson 79). 
ST JOHNSTONE: Clark, Watson (Coulson 82), Shaughessy, Anderson, Easton, Foster, Alston (Cummins 66), Paton, Craig, Swanson (Wotherspoon 70), MacLean. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.