3-2 στο 93’ η Hibernian τη Raith

Σε ένα παιχνίδι με δραματική εξέλιξη και τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο η Hibernian επικράτησε 3-2 της Raith, με τον James Keatings να δίνει τη νίκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 93’, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Παρά τις 10 αλλαγές (!) του Lennon, που δεν ήταν στον πάγκο εκτίοντας την πρώτη αγωνιστική της ποινής του, η Hibernian ήταν ανταγωνιστική και κυνήγησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Hibs κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο στην Championship την περασμένη αγωνιστική κι οι παίκτες της Raith παρατάχθηκαν για να υποδεχθούν τους πρωταθλητές, τηρώντας το άτυπο εθιμοτυπικό.
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο εικοσάλεπτο, χάνοντας δύο ευκαιρίες στα πρώτα έξι λεπτά, με κεφαλιές του Fraser Murray στο 5’ και του Brian Graham στο 6’. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές για τη Raith με δύο σουτ με το αριστερό του Chris Johnston στο 20’ και το 31’, για να χαθεί ακόμα μια ευκαιρία στο 36’ για τους φιλοξενούμενους με τον Declan McManus.
Η Hibernian άνοιξε το σκορ στο 41’ με τον James Keatings -που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή- για να φέρει η Raith το ματς στα ίσα στο 67’ με τον Declan McManus. Ο Grant Holt έκανε ότι και στον ημιτελικό με την Aberdeen το Σάββατο, αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» μπήκε στο 78’ και στο 81’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 79’ με κεφαλιά του Jean-Yves Mvoto, το κατάφεραν όμως στο 85’ με σουτ του Ryan Hardie που αποδείχθηκε κι αυτός «χρυσή αλλαγή» έχοντας περάσει ένα λεπτό πριν στον αγωνιστικό χώρο.
Το δραματικό ματς κρίθηκε στην εκπνοή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Keatings στο 93’. Οδυνηρή εξέλιξη για τη Raith που παρέμεινε 3 βαθμούς πάνω από την ουραγό Ayr και πηγαίνει στην έδρα της St Mirren το Σάββατο σε ένα κλασικό «εξάποντο» παραμονής. Ευελπιστεί ότι η Hibernian θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική και στην έδρα της ουραγού Ayr Utd την ίδια μέρα.

HIBERNIAN: Laidlaw, Murray (Mackie 88), Forster, Ambrose, Martin, McLean, Humphrey, Harris, Shinnie (Bartley 77), Keatings, Graham (Holt 78).
RAITH ROVERS: Penksa, Thomson, Barr, Mvoto, McHattie, Johnston (Hardie 84), Matthews, Thompson, Barr, Stewart (Court 63), McManus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.