Με ανύπαρκτο πέναλτι στο 88’ η County έφερε 2-2 με τη Celtic

Ένα πέναλτι που κέρδισε με …θεατρική βουτιά ο Alex Schalk, μετέτρεψε σε γκολ ο Liam Boyce κι η Ross County κράτησε στο 2-2 τη Celtic. Οι Bhoys τελείωσαν με 10 παίκτες το ματς με τον αρχηγό τους Scott Brown να κάνει ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Liam Boyce στο 91’. Η ζημιά είναι μεγαλύτερη για τη Celtic που δεν θα έχει τον αρχηγό της στον ημιτελικό της Κυριακής με τους Rangers.
To ματς δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη, η οποία οφείλεται στο λάθος του διαιτητή, Don Robertson, να δώσει πέναλτι στη βουτιά του Schalk.

H Ross County είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 2-1 επί της Dundee, με τον Reghan Tumilty να ξεκινά για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και τον Ryan Dow στα χαφ, στις θέσεις των Craig Curran (πήγε στον πάγκο) και Martin Woods (τραυματίας).
Τρεις αλλαγές για τη Celtic από το 3-1 επί της Kilmarnock με τον Moussa Dembele να επιστρέφει στην επίθεση, τον Erik Sviatchenko στην άμυνα και τον Tom Rogic να ξεκινά για πρώτη φορά από τις 17 Δεκεμβρίου. Οι Mikael Lustig, Dedryk Boyata και Patrick Roberts ήταν αυτοί που έχασαν τις θέσεις τους στο βασικό σχήμα.
Η County ακολούθησε το άτυπο εθιμοτυπικό και παρατάχθηκε για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές, στο πρώτο μέρος όμως προτίμησε να περιμένει στην περιοχή της. Οι Bhoys είχαν το 70% της κατοχής σε ένα πρώτο ημίχρονο που όλοι οι Staggies ήταν πίσω από τη μπάλα, στο δικό τους μισό του γηπέδου.
Η Celtic έψαχνε να βρει χώρους κι είχε ένα μακρινό σουτ του Kieran Tierney έξω από την περιοχή που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο goalkeeper των Staggies, Scott Fox. H εξέλιξη ήταν διαφορετική στο 33’ όταν ο Tierney σούταρε ξανά από τα 23 μέτρα κι έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Fox. 1-0 για τη Celtic με τον keeper των γηπεδούχων να μένει ακίνητος, προφανώς χωρίς οπτικό πεδίο αφού όλοι οι συμπαίκτες του φρουρούσαν από ένα παίκτη της Celtic. Tρία λεπτά μετά η County προσπάθησε να απαντήσει με τον Tim Chow να πιάνει το σουτ και τον Craig Gordon να μπλοκάρει εύκολα. Αυτή ήταν κι η μοναδική φορά που βγήκαν από την περιοχή τους σε όλο το πρώτο μέρος οι Staggies.
Σε ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο η County μπήκε δυνατά, πιέζοντας ψηλά κι έδειχνε αποφασισμένη να φέρει το ματς στα ίσα. Το κατάφερε στο 50’, με τον Ryan Dow να βγάζει τη σέντρα και τον Michael να πιάνει μια φοβερή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα να βρει το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και να καταλήξει στα δίχτυα. Το 1-1 έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους που είχαν μια καλή στιγμή με τον Andrew Davies τρία λεπτά αργότερα και συνέχισαν να πιέχζουν ψηλά τη Celtic ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.
Η Celtic έδειχνε αποσυντονισμένη, ο Rodgers έβαλε τον Gamboa στη θέση του Rogic επαναφέροντας τετράδα στην άμυνα, όμως η ομάδα του είχε μόνο μια καλή στιγμή στο β’ μέρος, όταν ο Scott Sinclair έπαιξε το 1-2 με τον Moussa Dembele και μπήκε στην περιοχή αλλά γλύστρισε όταν πήγε να σουτάρει στο 59’. Στο 75’ ο Leigh Griffiths (που είχε μπει στη θέση του Dembele στο 63’) έπιασε το σουτ έξω από το ύψος της περιοχής με τον Scott Fox να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια και τους πρωταθλητές να ψάχνουν λύσεις, αφού η County είχε γυρίσει πάλι πίσω. Τις βρήκαν στο πρόσωπο του Patrick Roberts. O 19χρονος Άγγλος (που είχε μπει κι αυτός στο 63’) με μια εντυπωσιακή κίνηση από τα αριστερά, πέρασε τη μπάλ κάτω από τα πόδια του αντιπάλου του και με ένα απίστευτο πλασέ από δύσκολη θέση έκανε το 1-2 για τη Celtic στο 78’.
Η Celtic έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 85’ όταν ο Stuart Armstrong έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να αλλάξουν τα πάντς τρία λεπτά αργότερα. Ο Alex Schalk βούτηξε στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει καμία επαφή από τον Erik Sviatchenko που ήταν δίπλα του κι ο Don Robertson έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Liam Boyce εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 89’, με τον εκνευρισμό να είναι έκδηλος στις τάξεις των Bhoys. To αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ σκληρό φάουλ του Scott Brown στον Boyce που οδήγησε στην αποβολή του 31χρονου μέσου στο 91’
Η Celtic ανέβασε στα 40 ματς το φετινό της αήττητο, εκτός από τη νίκη όμως έχασε και τον αρχηγό της ενόψει του μεγάλου ημιτελικού με τους Rangers την άλλη Κυριακή.
Τεράστιος βαθμός για τους Staggies που τους φέρνει στο +3 από την προτελευταία Dundee.

ROSS COUNTYFox, Tumilty (Schalk 83), Fraser, Davies, Naismith, Van Der Weg, Gardyne (Franks 90), Chow, Dow, O'Brien (Routis 85), Boyce. 
CELTIC: Gordon, Simunovic, Sviatchenko, Tierney, Brown, Armstrong, McGregor, Forrest (Roberts 69), Rogic (Gamboa 63), Sinclair, Dembele (Griffiths 63)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.