Celtic για treble, εύκολα 2-0 τους Rangers

Η Celtic νίκησε 2-0 τους Rangers, πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας, μένει ένα ακόμα βήμα για το πρώτο της treble μετά το 2001.
O Brendan Rodgers έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 2-2 με τη Ross County, με τους Dedryck Boyata, Mikael Lustig και Patrick Roberts να παίρνουν τη θέση των Erik Sviatchenko, Tom Rogic και James Forrest. 
Δύο αλλαγές είχε ο Pedro Caixinha στην ενδεκάδα που είχε παρατάξει στο 2-0 επί της Partick Thistle, με τους Andy Halliday και Joe Garner να ξεκινούν αντί των Jon Toral και Barrie McKay, διατηρώντας στην άμυνα τους νεαρούς Myles Beerman και David Bates.
H Celtic ξεκίνησε καλύτερα και μόλις στο πρώτο λεπτό, σε εκτέλεση κόρνερ Moussa Dembele έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσει στο 9’ ένα φαλτσαριστό σουτ του Stuart Armstrong έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 11’ ο Moussa Dembele κοντρόλαρε εξαιρετικά τη μπάλα και τη γύρισε στον επερχόμενο Callum McGregor που με άψογο πλασέ, άφησε …άγαλμα τον keeper των Gers, Wes Foderingham, στελνοντας τη μπάλα στην άλλη γωνία.
1-0 για τη Celtic που είδε την υπεροχή της να ανταμοίβεται νωρίς και στο 17’ είχε τον Moussa Dembele να παίρνει μία ακόμα κεφαλιά σε κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Οι Bhoys είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο με την κατοχή της να φτάνει το 85%. Στο 28’ όμως ο Moussa Dembele έκανε ένα εξαιρετικό τακουνάκι κερδίζοντας κόρνερ, αλλά υπέστη τράβηγμα. Έγινε αλλαγή πέντε λεπτά αργότερα, διάστημα στο οποίο οι Bhoys έπαιζαν με 10 παίκτες, με τον Leigh Griffiths να παίρνει τη θέση του. Πλήγμα για τη Celtic με τον Dembele να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ο Griffiths πάντως έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από δύσκολη θέση στο 38’ που απέκρουσε δύσκολα ο Wes Foderingham. Ένα λεπτό αργότερα η Celtic έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όμως ο Patrick Roberts που βρέθηκε στην περιοχή δεν βρήκε καλά τη μπάλα και το ημίχρονο βρήκε τους πρωταθλητές να προηγούνται με το ισχνό 1-0. 
Ο Caixinha έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα περνώντας τον Joe Dodoo στη θέση του Joe Garner και τον Barrie McKay αντί του Andy Halliday, για να δώσει ταχύτητα στην ομάδα του που φάνηκε να ξεκινά καλά το β’ μέρος.
Τα σχέδια του όμως πήγαν στράφι στο 50’ όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Celtic ο Leigh Griffiths μπήκε στην περιοχή για να ανατραπεί από τον James Tavernier. To πέναλτι εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Scott Sinclair με τον Wes Foderingham να πέφτει σωστά και να βρίσκει τη μπάλα που πήγε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. 2-0 για τη Celtic που έφτασε πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Στο 53’ ο Leigh Griffiths έπιασε το δεξί σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Foderingham και στο κόρνερ που ακολούθησε ο Dedryck Boyata έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Νέα ευκαιρία για τη Celtic με σουτ του Patrick Roberts που απέκρουσε ο Foderingham στο 57’, ενώ στο 62’ οι Gers έκαναν την πρώτη τους προσπάθεια στην αντίπαλη εστία με τον Kenny Miller  να πιάνει την κεφαλιά που απέκρουσε ο Craig Gordon. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν που έκανα αισθητή την παρουσία τους οι Gers, με ένα σουτ του
Kenny Miller στο 79’ και μια κεφαλιά του Martyn Waghorn στο 87’, όμως ήταν η Celtic που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Tom Rogic έστειλε στο 89’ τη μπάλα στο δοκάρι με ένα αριστερό σουτ.
Δίκαιη κι εύκολη επικράτηση των πρωταθλητών που έδειξαν μια κλάση ανώτεροι από τους άσπονδους γείτονες τους. Η Celtic είναι μια ανάσα από το treble, με τους Rangers να την υποδέχονται το Σάββατο στο Ibrox, όπου θα προσπαθήσουν να της σπάσουν το φετινό αήττητο και να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν να πιάσουν τη 2η Aberdeen.

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Brown, McGregor (Rogic 75), Roberts (Forrest 82), Armstrong, Sinclair, Dembele (Griffiths 34).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Wilson, Bates, Beerman, Hyndman (Windass 70), Holt, Halliday (McKay 45), Garner (Dodoo 45), Miller, Waghorn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.