Celtic-Rangers (preview)

Αναμενόμενο sold out στο δεύτερο μεγάλο ημιτελικό του κυπέλλου Σκωτίας, αφού πρόκειται για τo ντέρμπι των ντέρμπι, την τιτανομαχία Celtic-Rangers. Η Aberdeen περιμένει στον τελικό, έχοντας επικρατήσει χθες 3-2 της Hibernian.
H Celtic είναι το μεγάλο φαβορί, δείχνει ασταμάτητη, έφτασε τα 43 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις έχει ήδη κατακτήσει τον έκτο σερί τίτλο της, έχει πάρει το League Cup και στοχεύει στο treble, κάτι που έχει να πετύχει από το 2001. Οι πρωταθλητές κατεβαίνουν πάνοπλοι με τον Brendan Rodgers να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και τον αρχηγό της ομάδας, Scott Brown, αφού οι Bhoys έκαναν έφεση για την κόκκινη που δέχτηκε στο 2-2 με τη Ross County. Οι αμυντικοί Dedryck Boyata και Mikael Lustig είναι επίσης διαθέσιμοι, ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους.
Οι Rangers μετρούν 7 ματς χωρίς ήττα, τα πέντε τελευταία από το Μάρτιο που ανέλαβε ο Pedro Caixinha, με τον Πορτογάλο να ευελπιστεί ότι θα έχει στη διάθεση του τον βετεράνο centre-back Clint Hill που απουσίασε από τα τρία τελευταία παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και ο Michael O'Halloran που εξέτισε την ποινή του.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στον περσινό ημιτελικό του κυπέλλου, με τους Rangers να επικρατούν στα πέναλτι μετά από ένα συναρπαστικό 2-2. Φέτος θα συναντηθούν για πέμπτη φορά, με τη Celtic να έχει κερδίσει 5-1 στο Celtic Park το Σεπτέμβριο, 2-1 στο Ibrox την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και 1-0 τον Οκτώβριο στο Hampden Park στα ημιτελικά του κυπέλλου, για να φέρει 1-1 τον Μάρτιο στο Celtic Park. Mεγάλος πρωταγωνιστής των αναμετρήσεων ο Moussa Dembele που έχει σημειώσει πέντε γκολ (μεταξύ των οποίων κι ένα hat-trick) στα τέσσερα ματς που έδωσε φέτος κόντρα στους Gers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.