«Δήμιος» της Inverness o Boyce

Με καρέ του Liam Boyce, η Ross County διέλυσε με 4-0 την ουραγό Inverness στο ντέρμπι των Highlands, στέλνοντας την γειτόνισσα της ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Ο Boyce έφτασε έτσι τα 9 γκολ σε 4 ντέρμπι φέτος κόντρα στην Inverness κι είναι ο «δήμιος» της Caley Thistle, που φαντάζει πια αδύνατο να παραμείνει στην κατηγορία.
Τα κακά νέα για τους Caley Jags ήρθαν πριν τη σέντρα του αγώνα, με τον Ryan Esson να παίρνει τη θέση του τραυματία Owain Fon Williams, κάτω από τα δοκάρια.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ξεκινούν καλύτερα, βρέθηκαν όμως πίσω στο σκορ στο 22’ από ολέθριο λάθος του Ryan Esson. Ο keeper της Inverness δεν μπόρεσε να κοντρολάρει τη μπάλα στην πάσα που του έγινε από τον Jamie McCart , κάνοντας ουσιαστικά …δώρο στον Liam Boyce το πρώτο γκολ.
Στο 33’ ο Boyce σκόραρε ξανά με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Jim O'Brien, κι άγγιξε το hat-trick στο 41’ όμως αυτή τη φορά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η Inverness θα έπρεπε να πάρει ένα πέναλτι στο 45’, όταν ο Liam Polworth βρέθηκε στο έδαφος, μέσα στην περιοχή, μετά από σπρώξιμο του Tim Chow, σε μια φάση που μπορούσε πάντως να μείνει όρθιος και να την τελειώσει.  
Ο διαιτητής, Craig Thomson, δεν καταλόγισε το πέναλτι, το έκανε όμως τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου υπέρ της Ross County, όταν σε ένα άγαρμπο μαρκάρισμα από πίσω ο David Raven ανέτρεψε τον Martin Woods. Ο Liam Boyce το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το πέμπτο hat-trick του με τη φανέλα της Ross County. Στο 60΄ ο Liam Polworth ανέτρεψε τον Ryan Dow στον περιοχή κι εκτός από το πέναλτι που έκανε πήρε και την κόκινη καρτα, αφήνοντας με δέκα παίκτες την …τελειωμένη πια στο ματς, Inverness. O Liam Boyce εκτέλεσε εύστοχα και αυτό το πέναλτι φτάνοντας τα 6 γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της Ross County. Έμεινε στο καρέ, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή, ήταν όμως αρκετά για τον 26χρονο Βορειοϊρλανδό που έφτασε τα 20 γκολ κι στην κορυφή των σκόρερς στη Σκωτία, με 20 γκολ, μαζί με τον Scott Sinclair της Celtic.
Η Ross County ανέβηκε στην 7η θέση πάνω από την Kilmarnock -που παίζει αύριο στην έδρα της Hamilton- με την Inverness να παραμένει στο βυθό της βαθμολογίας, 5 βαθμούς πίσω από την προτελευταία Dundee (που πηγαίνει αύριο στην έδρα της Motherwell). H κατάσταση φαντάζει μη αναστρέψιμη για την ομάδα του Richie Foran, που έχει την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία και μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία 23 ματς πρωταθλήματος.

ROSS COUNTY: Fox, Naismith, Fraser, van der Weg, Dow, Woods (Routis 64), Chow (Dykes 70), O'Brien, Gardyne, Boyce (Tumility 64), Curran. 
INVERNESS CT: Esson, McNaughton, Laing, McCart, Raven (Anier 54), Tansey, Vigurs (Draper 64), King (Billy McKay 45), Polworth, Mulraney, Fisher. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.