Ross County-Inverness CT (preview)

To μεγάλο ντέρμπι των Highlands, ανάμεσα στη Ross County και την Inverness ανοίγει απόψε το αγωνιστικό διήμερο στη Σκωτία, στην πρώτη από τις 5 τελευταίες αγωνιστικές του διαχωρισμού των ομάδων σε εξάδες (παίζουν μεταξύ τους οι 6 πρώτες και μεταξύ τους οι έξι τελευταίες).
Οι γηπεδούχοι είναι σαφώς πιο άνετοι, απέχουν 3 βαθμούς από την προτελευταία Mothewell και 5 από την ουραγό Inverness. Mετρούν 3 ματς χωρίς ήττα και δεν θα έχει στη διάθεση της τον επιθετικό, Alex Schalk, που θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, για το «θέατρο» που έκανε στο 2-2 με τη Celtic. Τιμωρημένος και ο αρχηγός της ομάδας, Andrew Davis, όμως επιστρέφει ο Martin Woods που εξέτισε την ποινή του. Αμφίβολος ο Jay McEveley με τους Tony Dingwall, Ian McShane και Paul Quinn να παραμένουν εκτός μάχης. Ο τεχνικός της County, Jim McIntyre, τόνισε τη σημασία της αντιπαλότητας στο ντέρμπι σημειώνοντας ότι θέλει να πάρει το ματς, αλλά να συνεχίσουν και οι δύο ομάδες στην Premiership.
O τεχνικός της Inverness, Ritchie Foran, δήλωσε ότι το ματς αυτό είναι το σημαντικό της καριέρας του, η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο για τους φιλοξενούμενους που είναι 5 βαθμούς κάτω από την προτελευταία Dundee. Μόλις μία νίκη στα τελευταία 22 ματς πρωταθλήματος μετρά η Inverness, έχει 4 νίκες στα 33 τελευταία ματς πρωταθλήματος που έδωσε.
O Foran θα έχει στη διάθεση του τους Billy McKay και David Raven που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Larnell Cole που εξέτισε την ποινή του. Ο αρχηγός Gary Warren είναι ακόμα τιμωρημένος ενώ σημαντικές είναι οι απουσίες των τραυματισμένων Carl Tremarco, Aaron Doran και Josh Meekings.
Αήττητη στα τέσσερα τελευταία Highland derby η County, πριν ήταν η Inverness που μετρούσε 8 ματς ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα από τους Staggies.
Η Ross County έχει κερδίσει και τα δύο ντέρμπι τη φετινή σεζόν με 3-2 τον Aύγουστο στην έδρα της Inverness και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Dingwallενώ στο ντέρμπι του Μαρτίου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.