«Moύντζα» και στο Ibrox η Celtic, 5-1 τους Rangers

Η Celtic διέσυρε με 5-1 τους Rangers μέσα στο Ibrox, χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, σε ένα από τα πιο μονόπλευρα ντέρμπι όλων των εποχών στη Γλασκώβη. Oι Bhoys που είχαν κερδίσει με το ίδιο σκορ και στο Celtic Park το Σεπτέμβριο, έκαναν επίδειξη δύναμης, δείχνοντας ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι χαώδης.

O τεχνικός των Rangers, Pedro Caixinha, έκανε τρεις αλλαγές στην ομάδα που έχασε 2-0 από τη Celtic την Κυριακή, με τον αμυντικό Clint Hill, τον μέσο Josh Windass και τον επιθετικό Joe Dodoo, να παίρνουν τη θέση των David Bates, Andy Halliday και Joe Garner. Μόλις μία αλλαγή -κι αυτή αναγκαστική- είχε η Celtic, από το νικηφόρο ματς της Κυριακής, με τον Leigh Griffiths να ξεκινά αντί του τραυματία Moussa Dembele.
H Celtic μπήκε πολύ δυνατά, έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, όταν ο Callum McGregor βρέθηκε στην περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Clint Hill να σταματά τη μπάλα με προβολή αυτοθυσίας, σε μια φάση χρησιμοποίησε -άθελα του- και το χέρι του. Το πέναλτι θα ήταν αυστηρό, όμως άλλαξε την πορεία της μπάλας στη φάση, με τον διαιτητή, John Beaton, να κρίνει ότι δεν υπήρχε πρόθεση και τον Leigh Griffiths που ήταν αμαρκάριστος να φωνάζει για το χέρι.
Το πέναλτι καταλογίστηκε πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Myles Beerman με ένα άγαρμπο τάκλιν ανέτρεψε στην περιοχή τον Patrick Roberts
Ο Scott Sinclair το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-1, με τη Celtic να πιέζει ψηλά και να κάνει τη μία επίθεση μετά την άλλη. Στο 18’ ο Callum McGregor βρήκε τον Leigh Griffiths στην περιοχή κι αυτός από πλάγια θέση με μια βολίδα έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των
διχτυών του Foderingham που τη βρήκε αλλά ήταν αδύνατο να της αλλάξει πορεία. 0-2 με τη Celtic να μην βγάζει το πόδι από τους γκάζι και τους γηπεδούχους να κινδυνεύουν με διασυρμό. Στο 24’ το αριστερό σουτ του Callum McGregor έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι ο Scott Sinclair που ακολουθούσε τη φάση αστόχησε σε μια απίστευτη ευκαιρία. Στο 28’ ο Sinclair έχασε μία ακόμα ευκαιρία, μη μπορώντας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, μετά από σέντρα του Leigh Griffiths και στο 34’ το σουτ του Patrick Roberts έφυγε άουτ. Στο 41’ ο Clint Hill παραλίγο να βάλει αυτογκόλ διώχνοντας με το κεφάλι μια επικίνδυνη σέντρα κι οι παίκτες των γηπεδούχων άκουσαν με ανακούφιση το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, που συνοδεύθηκε από αποδοκιμασίες των οπαδών τους. 
0-2 αντί 0-5 κι η Celtic ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη., χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία στο 47’ όταν ο keeper των Gers, Wes Foderingham, έκανε μια δύσκολη απόκρουση στην προβολή του  Callum McGregor. Στο 51’ ο Griffiths έπιασε το απευθείας πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Foderingham
Δύο λεπτά αργότερα η Celtic έκανε το 0-3. O Patrick Roberts πάσαρε στον Callum McGregor κι αυτός με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τη Celtic να μην έχει καμία διάθεση να σταματήσει. Στο 60’ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σώσουν τα προσχήματα, με σουτ του Kenny Miller έξω από την περιοχή που μπλόκαρε εύκολα ο Craig Gordon. Στο 65’ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε φάουλ κι ο Dedryck Boyata έκανε με κεφαλιά το 0-4. Στο 77’ το σουτ του Stuart Armstrong έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ, με τους Gers να σώζουν τελικά τα προσχήματα στο 81’. Ήταν ο Kenny Miller αυτός που σημείωσε το …γκολ της τιμής με πλασέ, μετά από πάσα του Joe Garner, όμως το μαρτύριο δεν είχε τελειώσει για τους γηπεδούχους,
Στο 86’ ο δεξιός μπακ, Mikael Lustig, απέφυγε τον Danny Wilson και τον Clint Hill και με ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Wes Foderingham, διαμορφώνοντας το τελικό 1-5. 
Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Celtic σημείωσε πέντε γκολ στο Ibrox κι αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στο Ibrox μετά το 4-0 του 1897. Oι Bhoys του Rodgers έφτασαν τα 42 μας χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν στη Σκωτία, ενώ κέρδισαν και στις δύο επισκέψεις τους φέτος στο Ibrox φέτος, μετρώντας 5 νίκες και μία ισοπαλία στις 6 συναντήσεις τους με τους Rangers, με το συνολικό σκορ στα μεταξύ τους ντέρμπι να είναι 16-4.
Η σεζόν δεν θα μπορούσε να τελειώσει χειρότερα για τους Gers, με τη 2η θέση να μοιάζει πια μακρινό όνειρο, αλλά ακόμα και αν γίνει το απίθανο κι η ομάδα του Caixinha ξεπεράσει την Aberdeen, οι φετινοί διασυρμοί από τη Celtic στιγμάτισαν την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά στο Ibrox.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Wilson, Hill, Beerman, Windass, Holt, Hyndman (Garner 57), Waghorn, Dodoo (Halliday 45), Miller.
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Boyata, Tierney, McGregor, Brown (Kouassi 90), Armstrong (Rogic 78), Roberts (Forrest 72), Sinclair, Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.