Rangers-Celtic (preview)

Στο Ibrox δοκιμάζεται το αήττητο της Celtic, με τους Gers να θέλουν την άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους με 2-0 την περασμένη Κυριακή, στα ημιτελικά του κυπέλλου, ψάχνοντας την πρώτη τους νίκη μετά από 5 ματς εναντίον της Celtic τη σεζόν που διανύουμε. Οι Gers μετρούν 7 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, τελευταία τους ήττα ήταν από τη Celtic στο Ibrox με 1-2 την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς κι αυτή είναι η μοναδική εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα. Ο αμυντικός Lee Hodson είναι εξαιρετικά αμφίβολος, τρείς άλλοι αμυντικοί, οι
Lee Wallace (αρχηγός), Rob Kiernan και Philippe Senderos θα λείψουν και από αυτό το ματς, όπως και οι μέσοι Jordan Rossiter και Niko Kranjcar.
Ο Pedro Caixinha δήλωσε ντροπιασμένος από την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του στο ντέρμπι του κυπέλλου, με τους Gers να ψάχνουν αντίδραση για λόγους γοήτρου, αλλά και να εξαντλήσουν τις όποιες ελπίδες τους για κατάκτηση της 2η θέσης, καθώς βρίσκονται στο -9 από την Aberdeen.
H Celtic έφτασε τα 41 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά το 2-0 της Κυριακής επί των Gers, σε αυτό το ματς όμως έπαθε τράβηγμα ο Moussa Dembele και φαίνεται να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Rodgers πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει στον τελικό του κυπέλλου ο 20χρονος Γάλλος, το σίγουρο είναι θα μείνει βδομάδες εκτός μάχης κι ο Leigh Griffiths θα ξεκινήσει στη θέση του. Διαθέσιμος και ο αρχηγός της ομάδας, Scott Brown, αφού η κόκκινη που δέχτηκε στο 2-2 με τη Ross County, μετατράπηκε σε κίτρινη μετά την έφεση των Bhoys.
Tέσσερις νίκες και μία ισοπαλία μετρά η Celtic στις πέντε φετινές αναμετρήσεις της με τους Rangers, 5-1 το Σεπτέμβριο και 1-1 τον Μάρτιο στο Celtic Park, 2-1 στο Ibrox το Δεκέμβριο για το πρωτάθλημα, 1-0 τον Οκτώβριο στο Hampden Park στον ημιτελικό του League Cup και 2-0 πάλι στο Hampden Park την περασμένη Κυριακή στον ημιτελικό του κυπέλλου Σκωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.