Με Sinclair …ρυθμιστή, οι Jags όρθιοι στο Celtic Park

O Scott Sinclair  άνοιξε το σκορ για τη Celtic στο 50’, αλλά έχασε πέναλτι στο 66’ κι η Partik Thistle που είχε ισοφαρίσει στο 64’ με τον Adebayo Azeez έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Celtic Park.
Ο Brendan Rodgers έκανε ένα αναμενόμενο φρεσκάρισμα ξεκινώντας για πρώτη φορά τον Kouassi Eboue, που ήρθε το Γενάρη από την Krasnodar, ενώ οι Emilio Izaguirre και Cristian Gamboa ήταν στα άκρα της άμυνας, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στο βασικό σχήμα. Ο Scott Sinclair έπαιξε μπροστά και σε αυτό το ματς, με τους  Moussa Dembele και Leigh Griffiths να απουσιάζουν και πάλι, ενώ ύστερα από καιρό ο Tom Rogic ήταν στην αποστολή και κάθησε στον πάγκο. Ο Αυστραλός μέσος έλειπε από το Δεκέμβρη μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο κι αγωνίστηκε στο τελευταί ημίωρο της αναμέτρησης.
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Alan Archibald, είχε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε τελευταία φορά, χάνοντας τέσσερις μέσους από τραυματισμούς, όπως τόνισε ο ίδιος, με τον Andrew McCarthy να ξεκινά για πρώτη φορά.
Η ομάδα της Partick Thistle παρατάχθηκε για να υποδεχτεί τους πρωταθλητές -σύμφωνα με το άτυπο εθιμοτυπικό- κι ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι στο Celtic Park αρκετά αξιόμαχη, παρά τις ελλείψεις.
Η Celtic είχε την υπεροχή και τον έλεγχο, χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στο 42’ για να κάνει την πρώτη του απόκρουση ο keeper των Jags, Tomas Cerny, σταματώντας το φαλτσαριστό σουτ του Patrick Roberts. Λίγο αργότερα απέκρουσε δύσκολα βολίδα του Nir Bitton κι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Τη λύση για τη Celtic έδωσε πάλι ο Scott Sinclair, με ένα γκολ που θύμιζε πολύ το δεύτερο που σημείωσε την Κυριακή κόντρα στη Hearts. O Patrick Roberts ήταν ξανά (όπως στο ματς με τη Hearts) ο δημιουργός, με τον Sinclair να κάνει το 1-0 στο 50’, φτάνοντας τα 22 γκολ τη φετινή σεζόν. To γκολ των πρωταθλητών δεν πτόησε τη μαχητική Partik, που έφερε το ματς στα ίσα στο 64’ με σουτ του Adebayo Azeez.
Δύο λεπτά αργότερα η Celtic κέρδισε πέναλτι με τον Cristian Gamboa να μαρκάρεται αντικανονικά στην περιοχή από τον Callum Booth. To εκτέλεσε ο Scott Sinclair, όμως ο Tomas Cerny κατάφερε να αποκρούσει κρατώντας όρθιους τους Jags. Πανάξιος βαθμός για την ομάδα του Alan Archibald που έμεινε αήττητη για έβδομο σερί ματς στο πρωτάθλημα. Σταμάτησε έτσι ένα αρνητικό σερί 24 ηττών στο Celtic Park, απέναντι στην ομάδα του Rodgers που έφτασε τα 38 ματς χωρίς ήττα φέτος στη Σκωτία, παραχωρόντας μόλις την τρίτη της ισοπαλία σε 31 ματς πρωταθλήματος.
Η Partick Thistle κρατά γερά την 6η θέση σε μια σεζόν που εξελίσσεται εξαιρετικά για τους Jags.
CELTIC: Gordon, Izaguirre (Armstrong 62), Simunovic, Bitton, Gamboa, Lustig, Roberts, Sviatchenko, Sinclair, McGregor (Aitchison 77), Kouassi (Rogic 62).
PARTICK THISTLE: Cerny, Lindsay, Devine, Keown, Elliot, Edwards, Barton, McCarthy (Erskine 73), Booth, Amoo (Doolan 55), Azeez.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.