Προτιμά το treble από το αήττητο ο Rodgers

O προπονητής της Celtic, Brendan Rodgers, είδε την ομάδα του να φτάνει τα 41 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά τη νίκη της με 2-0 στον ημιτελικό κυπέλλου με τους Rangers. Mένουν 5 αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, ενώ υπάρχει και ο τελικός κυπέλλου στις 27 Μαίου με την Aberdeen. Aπό την ίδρυση του επαγγελματικού πρωταθλήματος στη Σκωτία, το 1890, καμία ομάδα δεν έχει βγάλει αήττητη όλη τη σεζόν. Celtic και Rangers έχουν πάρει πρωτάθλημα χωρίς ήττα, τις σεζόν 1897-98 και 1898-99 αντίστοιχα (όταν το πρωτάθλημα είχε 18 αγωνιστικές) και οι δύο όμως έχασαν στον τελικό του κυπέλλου εκείνες τις σεζόν.
Ο Rodgers στην πρώτη του σεζόν ως τεχνικός της Celtic μπορεί να φτάσει το επίτευγμα της Preston North End της σεζόν 1888-89, όταν η ομάδα -που ονομάστηκε τότε «οι αήττητοι»- πήρε double χωρίς ήττα στην Αγγλία, η μοναδική ομάδα στο βρετανικό ποδόσφαιρο που το έχει καταφέρει.
Το αήττητο στη σεζόν, δε φαίνεται πάντως να αποτελεί κίνητρο για το Rodgers, που προτιμά να το θυσιάσει, αν είναι να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του για να πάρει το κύπελλο και να πάρει το τέταρτο treble της ιστορίας της, πρώτο μετά το 2001.
«Δεν χρειαζόμαστε το αήττητο, για να είμαστε συγκεντρωμένοι για τον τελικό, θα πάμε στα παιχνίδια που απομένουν προσπαθώντας να πάρουμε το maximum, μόνο νίκες. Αν τα καταφέρουμε έχει καλώς, αν όχι μια χαρά» δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών, με την ομάδα του να δίνει 3 από το 5 ματς που απομένουν εκτός έδρας, με Rangers στο Ibrox (αυτό το Σάββατο), με Aberdeen στο Pittodrie και με την Partick Thistle στο Firhill, ενώ θα υποδεχθεί στο Celtic Park St Johnstone και Hearts.
«Δεν είναι μια τεράστια προτεραιότητα μου το αήττητο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πάμε για τη νίκη σε κάθε ματς, έχουμε δείξει ότι έχουμε την ενέργεια για να το κάνουμε, αλλά αν δεν το πετύχουμε δεν είναι δα και το τέλος» δήλωσε ο Rodgers σημειώνοντας: «Θέλουμε να πάμε στο Ibrox και να παίξουμε καλά (σ.σ. το Σάββατο που έρχεται), μετά θα έχουμε χρόνο για ανάσες, θα κάτσω με το προσωπικό να δούμε πως μπορούσε να τις εξασφαλίσουμε σε περιόδους. Αναμφισβήτητα ο τελικός είναι ο μεγάλος μας στόχος και πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.