«Ακαδημαϊκή» παραμονή

Χάρη σε ένα γκολ του Greg Docherty στο 63’ η Hamilton νίκησε 1-0 τη Dundee Utd και παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας.
Παρά το καλό ξεκίνημα της Dundee United στο πρώτο μέρος, οι Accies έκαναν αυτό που χρειάζονταν στο β’ μέρος και θα είναι και του χρόνου στην Premiership. Πολύ καλός ο Γιάννης Σκόνδρας στο κέντρο της άμυνας των τριών του Martin Canning, ο Γιάννης Σαρρής μπήκε στο 87’, οι δύο Έλληνες θα παίζουν και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας.
Δύο αλλαγές είχε η Hamilton στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Πέμπτη, με τον τραυματία Massimo Donati και τον τιμωρημένο Darian MacKinnon να δίνουν τη θέση τους στους Greg Docherty και Grant Gillespie, με τον τελευταίο να φτάνει τις 200 συμμετοχές με τη φφανέλα των Accies. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τριάδα στην άμυνα, τον Γιάννη Σκόνδρα σαν σέντερ μπακ, τον Alex Gogic δεξιό μπακ και τον Grant Gillespie στα αριστερά.
Μία αναμενόμενη αλλαγή είχε η Dundee Utd στην ενδεκάδα της Πέμπτης, με τον Charlie Telfer να παίρνει τη θέση του Wato Kuate στο βασικό σχήμα.
Η United μπήκε πολύ δυνατά κι έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 6’ όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Tony Andreu έπιασε το σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper των Accies, Remi Matthews. Oι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο τέταρτο κι είχαν άλη μια καλή στιγμή, όταν ο Simon Murray μπήκε από τα δεξιά κάνοντας κάτι σαν πλασέ και παράλληλη σέντρα στέλνοντας τη μπάλα άουτ. A Οι γηπεδούχοι είχαν να επιδείξουν μόνο ένα μακρινό σουτ του Crawford που μάζεψε εύκολα ο goalkeeper Cammy Bell, για να χάσουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 26’ με τον Crawford να πιάνει αυτή τη φορά μια βολίδα, τον Cammy Bell να αποκρούει δύσκολα και τη μπάλα να πηγαίνει προς την εστία. Οι Redmond και Rakish Bingham πετάχθηκαν για να τη στείλουν στα δίχτυα, όμως ο αριστερός μπακ των Tangerines Paul Dixon που απομάκρυνε τη μπάλα.
Η United είχε κι άλλη μια ευκαιρία στο 41’ όταν στη σέντρα του Charlie Telfer η μπάλα βρήκε στον αμυντικό των Accies, Scott McMann, και χρειάστηκε μια εντυπωσιακή εκτίναξη του keeper, Remi Matthews, για να αποτρέψει το αυτογκόλ. Στο κόρνερ που ακολούθησε ο Thomas Mikkelsen έστειλε τη μπάλα άουτ, με τη Dundee United να δείχνει καλύτερη σε ένα σκληρό πρώτο μέρος.
Το ματς έγινε πιο σκληρό από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το πρώτο τέταρτο ήταν γεμάτο νευρικότητα και φάουλ εκατέρωθεν. Η Hamilton άγγιξε το γκολ στο 57’ με τον keeper της United, Cammy Bell, να κάνει μια εκπληκτική απόκρουση, σταματώντας τον Dougie Imrie. Νικήθηκε όμως στο 63’ από το σουτ του Greg Docherty έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει με δύναμη και να κάνει γκελ πριν καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ ήταν αυτό που ήθελε η Hamilton, της έδωσε την αυτοπεποίθησεη που χρειαζόταν και φάνηκε να κρατά με άνεση τη United από την περιοχή τους. Με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν όλο και περισσότερα κορμιά μπροστά οι Accies βρήκαν χώρο γι αντεπιθέσεις, ζήτησαν πέναλτι στο 77’ όταν ο Sean Dillon ανατράπηκε από τον Rakish Bingham κι απείλησαν πάλι με τον Bingham στο 83’, όμως ο goalkeeper Cammy Bell βγήκε εγκαίρως και μάζεψε τη μπάλα. Η Dundee United είχε δύο ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα στη συνέχεια, με τον Simon Murray να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 84’ και στο 86’ στην αγκαλιά του Remi Matthews.
Για δεύτερη σερί σεζόν η Dundee United θα αγωνίζεται στην Championship, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία ομάδα από την Championship έχει πάρει την άνοδο στα play-off κόντρα στην προτελευταία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Δεν είναι άλλη από τη Hamilton, που είχε επικρατήσει στα πέναλτι της Hibernian το 2014!

HAMILTON: Matthews, Σκόνδρας, Gillespie, Gogic, McMann, Docherty (Lyon 78), Redmond, Imrie, Crawford, Templeton (Longridge 55), Bingham (Σαρρής 87).
DUNDEE UTD: Bell, Dillon, Durnan, Edjenguele, Dixon, Spittal, Flood, Telfer (Fraser 71), Andreu, Murray, Mikkelsen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.