Νίκη των Dons μετά από 26 χρόνια στο Ibrox

Η Aberdeen επικράτησε 2-1 των Rangers σημειώνοντας την πρώτη της νίκη μετά από  26 χρόνια στο Ibrox, σε μια ιστορική βραδιά για τους Dons, που είχαν εξασφαλίσει τη 2η θέση, απόψε το υπογράμμισαν, αφήνοντας 9 βαθμούς πίσω τους την ομάδα του Caixinha.
O 18χρονος Aidan Wilson, έκανε το ντεμπούτο του στο κέντρο της άμυνας των Rangers, παίρνοντας τη θέση του Clint Hill και ο Joe Dodoo ξεκίνησε αντί του Jason Holt, στις δύο αλλαγές που έκανε ο Pedro Caixinha στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει το Σάββατο κόντρα στη Hearts.
Δύο αλλαγές και για την Aberdeen στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Παρασκευή κόντρα στη Celtic, με τους Ryan Christie και Adam Rooney να παίρνουν τη θέση των Jonny Hayes (τιμωρημένος) και Jayden Stockley.
Οι Dons προηγήθηκαν στο 9’ με τον Graeme Shinnie να κάνει άνω κάτω την άμυνα των Gers για να νικήσει με σουτ τον goalkeeper Wes Foderingham. Καλύτερη στο πρώτο μέρος η Aberdeen, είχε ευκαιρίες και για ένα δεύτερο γκολ, όμως ο goalkeeper των Gers, Wes Foderingham, κατάφερε να σταματήσει τους Ash Taylor, Niall McGinn και Adam Rooney κρατώντας τους γηπεδούχους στο ματς. Η Aberdeen διπλασίασε τα τέρμα της στο 51’ με κεφαλιά του -δανεικού από τη Celtic- Ryan Christie, μετά από σέντρα του (Adam Rooney. Οι Rangers μείωσαν στο 61’ με τον Martyn Waghorn (που μπήκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους στη θέση του Dodoo), όμως η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ για τους γηπεδούχους που είχασαν ευκαιρίες με τους Joe Garner και Barrie McKay. Οι Dons τελείωσαν με 10 παίκτες το ματς μετά την αποβολή του Jayden Stockley (με δεύτερη κίτρινη στο 90’ για ένα σκληρό φάουλ στον Joe Garner), αλλά και με 3 βαθμούς σε μια εμβληματική νίκη (πρώτη στο Ibrox μετά τον Σεπτέμβριο του 1991).
Στο +9 μία αγωνιστική πριν το τέλος η Aberdeen τερματίζει για τρίτη σερί σεζόν στη 2η θέση, βρέθηκε και στους δύο τελικούς κυπέλλου φέτος κι έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Σκωτία.
Οδυνηρό φινάλε της σεζόν στο Ibrox για τους Gers, που θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους το Σάββατο στο Perth κόντρα στη St Johnstone. H 3η θέση εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά η φετινή σεζόν μόνο ιδανική δεν είναι για την ομάδα του Ibrox.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Bates, A Wilson, Hodson (Beerman 18), Windass, Toral (Barjonas 58), Miller, McKay, Garner, Dodoo (Waghorn 45).
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, Taylor, Reynolds, McLean, Christie, Rooney (Stockley 68), McGinn, O'Connor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.