Tα πάνω κάτω η Inverness, 2-0 στο Dundee

Δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο για την Inverness, έδωσαν μια τεράστια νίκη-ανάσα στους Highlanders που πλησίασαν στον ένα βαθμό τη Hamilton, δίνοντας δραματικό τόνο στην τελευταία αγωνιστική.
Άνετη η Dundee, με τον Neil McCann να κάνει μόλις μία αλλαγή στην ομάδα που ξεκίνησε στο 1-1 με τη Ross County, βάζοντας τον Nick Ross στη θέση του Tom Hateley στα χαφ.
O Richie Foran έκανε δύο αλλαγές στην ομάδα της Inverness που ξεκίνησε στην ήττα από την Kilmarnock το Σάββατο, με τους Iain Vigurs και Liam Polworth να παίρνουν τη θέση των Henri Anier και Jake Mulraney.
Οι Highlanders ξεκίνησαν πολύ δυνατά, χάνοντας μια ευκαιρία με τον Billy Mckay που σκόραρε στη συνέχεια μόλις στο 2’ νικώντας τον goalkeeper Scott Bain με ένα συρτό σουτ από τα 14 μέτρα. O Alex Fisher έκανε το 0-2 στο 10’ με την Inverness να έχει ένα ονειρεμένο ξεκίνημα στο Dens Park, με τους γηπεδούχους να ξυξνούν στη συνέχεια και να έχουν μια κεφαλιά του Darren O'Dea που έφυγε άουτ και μια εξαιρετική προσπάθεια του δεξιού μπακ Cammy Kerr που δεν βρήκε στόχο. Πάντα επικίνδυνη και με εξαιρετική ψυχολογία, πιά, η Inverness έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά με την κεφαλιά του Ross Draper να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του goalkeeper Scott Bain και με τον -σκόρερ του δεύτερου γκολ- Alex Fisher, να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο goalkeeper της Caley Thistle, Ryan Esson, έκανε μια εκπληκτική επέμβαση εξ’επαφής σταματώντας το σουτ του Marcus Haber για να κρατήσει το προβάδισμα των δύο γκολ για την ομάδα του.
Η Dundee δεν κατάφερε ούτε να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς, η Inverness πάντως ήταν τυχερή που δεν έμεινε με 10 παίκτες στο 67’ όταν ο μέσος της Iain Vigurs έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Cammy Kerr και γλύτωσε μια δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Highlanders ήθελαν μόνο νίκη και τα κατάφεραν, τώρα είναι στον ένα βαθμό από την προτελευταία Hamilton που θα υποδεχτεί τη Dundee το Σάββατο. Εντός έδρας και η Inverness κόντρα στη Motherwell, για να φανεί ποια ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας και ποια θα βρεθεί στα play-off παραμονής.
Πρώτη ήττα για τη Dundee με τον Neil McCann στον πάγκο, είναι οι Accies όμως αυτοί που έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά απόψε.
DUNDEE: Bain, Holt, Vincent, O'Dea, O'Hara, Ross, McGowan, El Bakhtaoui (Wighton 72), Haber (Ojamaa 55), Kerr, Gomis (Higgins 45).
INVERNESS CT: Esson, Raven, Warren, Polworth, Draper, Vigurs (McCart 89), McKay, Tansey, Fisher (McNaughton 85), Laing, McKay (Anier 66).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.