Aνανέωσε με τη Celtic o Karamoko Dembele

Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς, Karamoko Dembele, ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Celtic και θα συνεχίσει -όχι μόνο το προπονητικό αλλά- και το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα στους πρωταθλητές Σκωτίας. Ο 13χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο, σε επίπεδο νέων φυσικά, με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα να συνεχίζεται στο Γυμνάσιο με το οποίο συνεργάζεται η Celtic, το St Ninian's στο Kirkintilloch.
Ο φοβερός πιτσιρικάς έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο όταν σε ηλικία 13 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα κάτω των 15 της Celtic. Aπό τότε έχει αγωνισθεί με την εθνική κάτω των 16 της Σκωτίας, αλλά και με αυτή κάτω των 15 της Αγγλίας, με τις δύο χώρες να διεκδικούν την ποδοσφαιρική του υπηκοότητα.
Ο υπεύθυνος νέων της Celtic, Chris McCart, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδα: «Υπήρξε ξεκάθαρα μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα του Karamoko, εμείς όμως θέλουμε όχι μόνο να του δώσουμε τα κατάλληλα ποδοσφαιρικά εφόδια, αλλά να τον βοηθήσουμε και σε άλλους τομείς της ζωής του. Όπως και με τα άλλα νέα παιδιά είναι σημαντικό να του δοθεί χρόνος και περιθώριο να φτάσει τους στόχους του και πιστεύουμ ότι θα βρει στο πρόγραμμα μας το κατάλληλο περιβάλλον.»
«Είμαι ενθουσιασμένος που υπέγραψε σε έναν θαυμάσιο σύλλογο και νομίζω ότι είναι το κατάλληλο μέρος για μένα. Στόχος μου να βρεθώ στην πρώτη ομάδα» ήταν τα λόγια του φοβερού πιτσιρικά.
Ο πατέρας του παίκτη, Losseni Dembele, πρόσθεσε: «Για μένα πρόκειται για το μέλλον και την εξέλιξη του γιου μου και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει καλύτερος μέρος γι 'αυτόν αυτήν τη στιγμή από τη Celtic.
Ήταν εδώ από έξι χρονών και θα ήταν υπέροχο να τον δω να παίζει στο Celtic Park μπροστά σε 60.000 οπαδούς, αλλά ξέρω ότι αυτό δεν θα συμβεί εύκολα και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και υπομονή ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.