Γλύτωσε τα …ροζ η Σκωτία, στα κόκκινα η Αγγλία

Η Σκωτία υποδέχεται αύριο την Αγγλία και γλύτωσε τον εφιάλτη της …ροζ φανέλας, αφού η FIFA αναγκάζει τους Άγγλους αυτή τη φορά να βάλουν την κόκκινη εμφάνιση τους (τρίτη ουσιαστικά φανέλα, μετά την κλασική λευκή και την εκτός έδρας μπλε).Το Νοέμβριο η FIFA είχε αναγκάσει τη Σκωτία να βάλει τη ροζ φανέλα της στο Wembley, ισχυριζόμενη ότι μπλέκονται τα χρώματα των δύο ομάδων στα …μανίκια. Στη Σκωτία επικράτησε πανικός για τη φανέλα της ρεβάνς, μιας κι η εκτός έδρας φανέλα των Άγγλων είναι σκούρα μπλε και θα δεν θα μπορούσαν οι Σκωτσέζοι να βάλουν την παραδοσιακή της. Ο Darren Fletcher είχε χαρακτηρίσει «ντροπή» αυτό το ενδεχόμενο, προτρέποντας τη Σκωτία να φτιάξει εμφάνιση μόνο για το συγκεκριμένο ματς προκειμένου να αποτραπεί το …ροζ ενδεχόμενο.
Η Σκωτία όμως είναι γηπεδούχος κι η Αγγλία υποχρεώνεται αυτή τη φορά να αλλάξει εμφάνιση, με τη FΙFA να το παρακάνει για ακόμα μία φορά.
Οι δύο εθνικές ομάδες, οι παλαιότερες στην ιστορία του ποδοσφαίρου έπαιζαν πάντα με τις πρώτες εμφανίσεις τους τα μεταξύ τους ντέρμπι κι είναι η δεύτερη φορά (μετά το Νοέμβριο στο 3-0 του Wembely) που δε θα συμβεί αυτό, αφού στην πραγματικότητα οι εμφανίσεις τους συμπίπτουν μόνο στη …φαντασία της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.