0-0 με Slavia η Celtic

H Celtic δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά έμεινε στο 0-0 με τη Slavia Prague στο Eden Arena, σε ένα ματς που τιμήθηκε και από τις δύο ομάδες ο παλιός επιθετικός των Bhoys, Johnny Madden. O Madden ήταν ο επιθετικός στο πρώτο ματς στηνιστορία της Celtic (μια νίκη με 5-2 επί των Rangers το 1888), για φτάσει τα 118 ματς και τα 49 γκολ με τους Bhoys, ενώ όταν αποσύρθηκε έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Slavia το 1905, πόσο που κράτησε για 25 χρόνια.
Ο τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, και αρκετοί επίσημοι τίμησαν τον Madden πριν από το ματς μπροστά στην κερκίδα που φέρει το όνομα του.
Στον αγωνιστικό τομέα οι Tom Rogic και Jozo Simunovic ήταν μόνες αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο 1-1 με τη Rapid Vienna το Σάββατο, παίρνοντας τις θέσεις των Erik Sviatchenko και Stuart Armstrong.
Ο Rogic ξεκίνησε στα χαφ δίπλα στους Scott Brown και Callum McGregor, ενώ ο Simunovic ήταν στο κέντρο της άμυνας με τον Dedryck Boyata, με τον δεύτερο να τραυματίζεται στο γόνατο και να αποχωρεί στο ξεκίνημα του β’ μέρους.
Η Celtic ξεκίνησε δυνατά, είχε ένα σουτ του Mikael Lustig που απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper της Slavia, Jan Lastuvka, o οποίος σταμάτησε μερικά λεπτά αργότερα και το σουτ του Rogic. To πρώτο μέρος κυλούσε με τους Bhoys να παίζουν μονότερμα τη Slavia, με την ομάδα της Πράγας να κάνει την πρώτη της φάση 7 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Milan Skoda να χάνει μια ευκαιρία και τον Michal Frydrych στη συνέχεια να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.
Οι Bhoys ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Scott Sinclair και Callum McGregor, με το φιλικό να λήγει τελικά χωρίς σκορ. Πριν το πρώτο της επίσημο ματς η Celtic έχει ένα ακόμα φιλικό με τους Shamrock Rovers το Σάββατο.

CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic (Sviatchenko 63), Boyata (Hayes 46),Tierney, McGregor (Bitton 79), Brown, Rogic, Forrest, Griffiths (Dembele 63) Sinclair (Armstrong 63).
SLAVIA PRAGUE: Lastuvka, Michal (Boril 46), Jakub, Simon (Bilek 46), Flo (Svento 73), Jasmin, Husbauer (Altintop 46), Rotan (Alvir 73); Stanislav (van Buren 46), Skoda (Mesanovic 46), Mingazov.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.