Αποκλεισμός σοκ για Gers, με ήττα 2-0 από την Progres

Οι Rangers έχασαν 2-0 στο Stade Josy Barthel του από τηνPorgres Niederkorn κι αποκλείστηκαν από το Europa League, γνωρίζοντας την εξευτελιστικότερη ήττα της ιστορίας τους. Οι Emmanuel Francoise στο 64’ και Sebastian Thill στο 75’ σημείωσαν τα γκολ της επικής πρόκρισης για την ομάδα του Λουξεμβούργου, που ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στη Γλασκώβη.
O Pedro Caixinha έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα (στο 1-0 στο Ibrox), με τους Daniel Candeias, Alfredo Morelos και Jordan Rossiter να παίρνουν τη θέση των Dalcio, Martyn Waghorn και Jason Holt. Οι Gers ξεκίνησαν καλά με τον Niko Kranjcar να πιάνει την κεφαλιά από κόρνερ, τη μπάλα να φτάνει στον Kenny Miller κι ο βετεράνος επιθετικός να τη στέλνει πάνω στον goalkeeper Sebastian Flauss, μόλις στο 6’.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή 59% στο πρώτο μέρος, όμως τελείωσαν το ημίχρονο με μόλις δύο προσπάθειες στο στόχο έναντι μιας των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να παίζουν χωρίς τον βασικό τους keeper από το 33’, μιας και ο Sebastian Flauss τραυματίσθηκε κι έδωσε τη θέση του στον Charly Schinker που αποδείχθηκε σταθερότατος αλλά και τυχερός, αφού οι Rangers είχαν δύο δοκάρια στο δεύτερο μέρος.
Η ομάδα του Λουξεμβούργου πάντως απέκτησε αυτοπεποίθηση μετά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου και στο 48’ ο Emmanuel Francoise έπιασε το σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Wes Foderingham. Οι Gers ήθελαν ένα γκολ για να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση, έφτασαν κοντά στο 61’ με κεφαλιά του Ryan Jack που έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του keeper των γηπεδούχων κι ακόμα πιο κοντά στο 63’ όταν ο Niko Kranjcar έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.
Το γκολ ήρθε ένα λεπτό αργότερα αλλά για την ομάδα του Λουξεμβούργου. Ο Olivier Thill έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Emmanuel Francoise με συρτό απευθείας σουτ έκανε το 1-0 στο 64’ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.
Στο 75’ η ομάδα του Λουξεμβούργου έκανε το 2-0 σοκάροντας ακόμα περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Ο Sebastian Thill εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Wes Foderingham, δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς των γηπεδούχων. Οι Gers προσπάθησαν να αντιδράσουν κι άγγιξαν την πρόκριση στο 93’ όταν το σουτ του Kenny Miller σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Επική πρόκριση για τους γηπεδούχους, εξευτελιστικό αποτέλεσμα για τους Rangers, ίσως το χειρότερο της ιστορίας τους, αφού αποκλείστηκαν με ανατροπή σε διπλά ματς από μια άσημη ομάδα του Λουξεμβούργου που δεν είχε (όπως και οι Gers) επίσημα ματς στα πόδια της. Το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Λουξεμβούργου μετά απο 14 ματς, κάνει ακόμα πιο εξευτελιστικό τον αποκλεισμό των Gers.
PROGRES NIEDERKORN: Flauss (Schinker 33), Matias Marques, Ferino, Karayer, Lafon, Francoise, Sebastien Thill (Vogel 79), Watzka, Olivier Thill, Schneider, Karapetyan (Fiorani 85).
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Bates, Fabio Cardoso, Wallace, Rossiter (Herrera 79), Jack, Candeias (Windass 58), Kranjcar, Miller, Morelos (Dalcio 46).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.