Ήττα με 4-0 από Lyon για τα …δεύτερα της Celtic

H Celtic έχασε με το βαρύ 4-0 από την Olympique Lyonnais (τη γνωστή μας Lyon) σε ένα φιλικό που χρησιμοποιήθηκαν οι παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο 2-0 επί της Linfield χθες. Για 73’ έπαιξε και ο Moussa Dembele σε ένα φιλικό που χρησιμοποιήθηκαν οι Olivier Ntcham, Kundai Benyu και Jonny Hayes αλλά και αρκετοί παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας. Σημειώνουμε φυσικά ότι οι Jonny Hayes και Moussa Dembele έπαιξαν και χθες στο Μπέλφαστ κόντρα στη Linfield.
Ο βασικός keeper της Celtic, Craig Gordon, ξεκουράστηκε, με τους δύο αναπληρωματικούς του να μοιράζονται τα ημίχρονα, ενώ οι πιτσιρικάδες Sam Wardrop, Kerr McInroy, Calvin Miller, Jack Aitchison και Regan Hendry πήραν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής, όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης οι 9 από τους 11 της Celtic που ήταν στο γήπεδο προέρχονταν από τις ακαδημίες της ομάδας. Ο Αυστραλός μέσος, Nir Bitton, ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Kristoffer Ajer, o 18χρονος μέσος Mark Hill έπαιξε δεξιός μπακ για 79 λεπτά, πολλοί από την ομάδα κάτω των 20 πήραν τις ευκαιρίες τους.
Η Celtic ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος κι είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Kundai Benyu, στο σουτ του οποίου η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή. 
Το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, οι Γάλλοι χρησιμοποίησαν όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες τους και προηγήθηκαν στο 46’ όταν το σουτ του Bertrand Traore απέκρουσε ο Conor Hazard για να έρθει ο Maxwell Cornet και να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Myziane Maolida έκανε το 2-0 με ένα εντυπωσιακό σόλο στο 61’, περνώντας όλη σχεδόν την άμυνα της Celtic και ο Nabil Fekir έκανε το 0-3 στο 78’, για να διαμορφώσει το τελικό 0-4 στο 88’ ο Amine Gouiri σε μια γρήγορη αντεπίθεση.

CELTIC: De Vries (Hazard 46), Hill (Hendry 79), Bitton, Ajer (McCart 62), Izaguirre, McGregor, Kouassi (Wardrop 62), Ntcham (Henderson 62), Hayes (Miller 73), Dembele (Aitchison 73), Benyu (McInroy 73).
LYON:Lopes, Jallet (Tete 46), Nkoulou (Mammana 46) Morel (Diakhaby 62), Mendy (Marcal 62); De Castillo (Traore 46), Ferri (Tousart 62), Grenier (Sergi Darder 46), Depay (Corent 46), Maolida (Gouiri 62), Aouar (Fekir 46).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.