Πάλι καλά για Celtic, 0-0 με Rosenborg

Xωρίς Dembele και Griffiths η Celtic στάθηκε τυχερή που απέφυγε την ήττα από μια Rosenborg που είχε σημαντικές ευκαιρίες (στο 91’ η τελευταία) και πολλές ελπίδες -πιά- για τη ρεβάνς της Νορβηγίας.
Χωρίς τον τραυματία Moussa Dembele και τον τιμωρημένο Leigh Griffiths (που είναι κι αυτός τραυματίας), το επιθετικό πρόβλημα της Celtic ήταν εμφανές με τους Bhoys να κάνουν την πρώτη τους προσπάθεια στην εστία στο 77’!
Ο Rodgers χρησιμοποίησε τον Tom Rogic σε ρόλο φορ για μια ώρα -ο Αυστραλός μέσος κάθε άλλο παρά άνετα ένοιωθε- κι επιθετικά η Celtic δεν είχε πίεση στην αντίπαλη περιοχή, με τους Scott Sinclair και James Forrest να μην μπορούν να απειλήσουν από τα άκρα. Απουσίες υπήρχαν και στην άμυνα, αφού οι Dedryck Boyata και Erik Sviatchenko ήταν τραυματίες, με τον νεαρό Νορβηγό Kristoffer Ajer να κάνει το ντεμπούτο του στο κέντρο της άμυνας δίπλα στο Jozo Simunovic.
Παρότι το πρώτο τέταρτο πέρασε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, η Rosenborg απείλησε πρώτη στο 20’ με σουτ του Konradsen. Παρά την κατοχή μπάλας η Celtic δεν μπόρεσε να απειλήσει σε ένα άνετο πρώτο μέρος για τον keeper των Νορβηγών, Andre Hansen. Η πρώτη απόκρουση ήρθε από τον Craig Gordon της Celtic στο φάουλ του Hedenstad.
Με 17 ματς πρωταθλήματος οι Νορβηγοί είχαν ρυθμό κι έχασαν τρεις ευκαιρίες από το 59’ ως το 60’. Οι δύο με τον Nicklas Bendtner, στη μία έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, στην άλλη τον σταμάτησε ο Gordon, για να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στο 60' ο Yann-Erik De Lanlay, με το Celtic Park να κρατά την ανάσα του.
Η Celtic είχε ένα σουτ του Tom Rogic που έφυγε ψηλά άουτ στο 74’ και στο 77’ ο Andre Hansen έκανε την πρώτη του απόκρουση σταμτώντας το σου του Stuart Armstrong. Oι Noρβηγοί συνέχισαν να ψάχνουν το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, με τον Craig Gordon να κρατά όρθια τη Celtic σταματώντας στο 91’ τον Vilhjálmssona με μια εκπληκτική απόκρουση.
Το 0-0 θα πρέπει να ικανοποιεί τους γηπεδούχους, η Rosenborg άξιζε ένα γκολ, δεν το βρήκε όμως κι η Celtic, παρά την κακή της βραδιά, έφτασε τα 36 σερί ματς χωρίς ήττα. Η ρεβάνς στο Lerkendal Stadion την άλλη Τετάρτη αναμένεται με ενδιαφέρον.

CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Ajer, Tierney, Ntcham (Hayes 63), Brown, Forrest (Benyu 81), Sinclair, Rogic, Armstrong. 
ROSENBORG: Hansen, Hedenstadt, Reginiussen (Bjordal 65), Skjelvik, Meling, Midtsjoe, Konradsen, Jensen, Jevtovic (Rashani 78), Bendtner, de Lanlay (Vilhjalmsson 80)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.