Άνετα η Celtic, 2-0 τη Linfield στο Mπέλφαστ

Με γκολ των Scott Sinclair στο 16’, Tom Rogic στο 22’ η Celtic πέρασε εύκολα από το Windsor Park του Μπέλφαστ, επικρατώντας 2-0 της γηπεδούχο Linfield, σε ένα ματς που βρέθηκαν και 200 οπαδοί της στο Kop Stand, παρότι η πρωταθλήτρια Σκωτίας δεν είχε πάρει εισιτήρια. Η διαφορά ποιότητας των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής απέναντι στους ημιεπαγγελματίες της Linfield με το ματς να μοιάζει με φιλικό προετοιμασίας για τους Bhoys, που είχαν δοκάρι αλλά κι έναν εντυπωσιακό Roy Carroll, απέναντι τους με τον 39χρονο keeper των γηπεδούχων να κάνει σωρεία αποκρούσεων.

H Linfield δεν είχε τον νεοαποκτηθέντα Jordan Stewart στο βασικό σχήμα, παρότι αυτός σημείωσε το γκολ που της έδωσε την πρόκριση στο προηγούμενο γύρο. Ο πρώην φορ της Hamilton, Andrew Waterworth, ήταν στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, με τον βετεράνο Roy Carroll κάτω από τα δοκάρια.
Ο αρχηγός της Celtic, Scott Brown, ξεκινησε όπως αναμενόταν, με τον Leigh Griffiths να έχει το ρόλο του μοναχικού επιθετικού και τον Jonny Hayes να είναι στον πάγκο των φιλοξενούμενων, μαζί με τον Moussa Dembele.
Αναμενόμενο το σκηνικό με τη Celtic να έχει τον πλήρη έλεγχο και τη Linfield στην περιοχή της παίζοντας μαζική άμυνα. Τα μακρινο σουτ του Stuart Armstrong στο 1’ και η κεφαλιά του Leigh Griffiths στο 5’ δεν ανησύχασαν τον Roy Carroll, όμως στο 16’ η Celtic άνοιξε το σκορ. Ο Griffiths εκτέλεσε κόρνερ για να φτάσει η μπάλα στην άλλη πλευρά, όπου ο James Forrest έβγαλε τη σέντρα και ο Scott Sinclair έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Μια κεφαλιά που δεν είχε δύναμη πάντως κι η μπάλα άλλαξε πορεία στα σώματα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στο 22’ ένα ακόμα κόρνερ από τον Griffiths, έστειλε τη μπάλα χαμηλά κι ο Tom Rogic έπιασε απευθείας το σουτ κάνοντας το 0-2 για τους Bhoys. Ένα αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα παραλίγο να βρει το Leigh Griffiths που πανηγύριζε κοντα στους οπαδούς της Linfield.
Ο Mark Haughey ήταν ο παίκτης που απειλούσε για τη Linfield, είχε μια καλή προσπάθεια που σταμάτησε ο keeper των Bhoys Craig Gordon και στο 26’ έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Roy Carroll έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Scott Sinclair, ενώ σταμάτησε και στο 39’ τον Άγγλο εξτρέμ της Celtic στο σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή. Ο βετεράνος keeper μάζεψε εύκολα τη μπάλα στο ξεπέταγμα του Griffiths στο 31’, σταμάτησε το σουτ του James Forrest στο 35’ κι έκανε μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση στο 38’ σε σουτ του Scott Sinclair. To ημίχρονο έληξε με τον Mikael Lustig να δοκιμάζει την τύχη του στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ, με το δεύτερο μέρος να ξεκινά με το ίδιο μοτίβο και τον Roy Carroll να σταματά το φαλτσαριστό σουτ του Stuart Armstrong στο 49’. H Linfield πάντως στάθηκε κάπως καλύτερα στη συνέχεια, με το μονόλογο της Celtic να συνεχίζεται και τη βροχή να πέφτει στο Windsor Park.
Στο 65’ ο Griffiths δέχτηκε βροχή αντικειμένων, μεταξύ των οποίων κι ένα μπουκάλι, για να κιτρινιστεί από τον Iσπανό διαιτητή, Αlejandro Hernandez, γιατί …καθυστερούσε να εκτελέσει το κορνερ! Xρειάστηκε να φτάσουμε στο 71’ για να γίνει μια ακόμα καλή φάση για τη Celtic, με το σουτ του Tom Rogic να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 78’ ο Roy Carroll έκανε την απόκρουση του αγώνα σταματώντας το μονοκόμματο σουτ του Stuart Armstrong μέσα από την περιοχή. Στο 80’ ο Carroll σταμάτησε το συρτό σουτ του Mikael Lustig, ενώ στάθηκε τυχερός στο 85’ όταν ο αμυντικός του, Mark Stafford, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι σε κόρνερ του Jonny Hayes.
Στο 90’ ο Roy Carroll είχε και μια δπλή επέμβαση στο ενεργητικό του, σταματώντας το σουτ του Moussa Dembele για να κάνει το ίδιο και απέναντι στο Mikael Lustig που πήρε το …rebound.
Η ρεβάνς της Γλασκώβης την προσεχή Τετάρτη φαντάζει τυπική διαδικασία για τη Celtic, που θα αντιμετωπίσει στον γ’ προκριματικό την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Dundalk-Rosenborg (1-1 το πρώτο ματς στην Ιρλανδία). Το σκορ πάντως είναι άκρως τιμητικό για τη Linfield, κάτι που οι γηπεδούχοι οφείλουν στον 39χρονο goalkeeper τους, Roy Carroll.

LINFIELD: Carroll, Stafford, Haughey, Matthew Clarke (Jordan Stewart 54), Casement, Garrett, Mulgrew, Lowry, Quinn, Smyth, Waterworth.
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Sviatchenko, Tierney, Armstrong, Brown, Rogic; Sinclair, Forrest (Hayes 70), Griffiths (Dembele 69).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.