Linfield-Celtic (preview)

Στο κατάμεστο Windsor Park του Μπέλφαστ (με το sold out να έχει επιβεβαιωθεί 24ωρα πριν) η Celtic θα αντιμετωπίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της στα κύπελλα Ευρώπης, την πρωταθλήτρια Βορείου Ιρλανδίας Linfield
H μεγαλύτερη ομάδα της Βορ.Ιρλανδίας, προπύργιο των Προτεσταντών, αποτελεί παραδοσιακό εχθρό της Celtic των καθολικών καταβολών, οι οπαδοί της είναι επίσημα αδελφοποιημένοι με αυτούς των Rangers  και το κλίμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερο εχθρικό. Aυτό φάνηκε από την Τρίτη, με διάφορες εκδηλώσεις μίσους και ρατσισμού κατά της Celtic, ενόψει και των εορτασμών την επόμενη μέρα, για τη νίκη των Προτεσταντών εναντίον των Καθολικών στη μάχη του στη Boyne το 1690. Γι αυτό κι η αναμέτρηση μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή κι η Celtic αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να μην πάρει εισιτήρια. Γεγονός που απογοήτευσε τον πρόεδρο της Linfield, αλλά και στεναχώρησε τον Βορειοϊρλανδό προπονητή της Celtic, Βrendan Rodgers, που δήλωσε ότι είναι ντροπή για τη Linfield να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των οπαδών των Bhoys. Mια Linfield που θα κατεβάσει 1.500 οπαδούς στη ρεβάνς του Celtic Park την επόμενη Τετάρτη, μια ρεβάνς στην οποία το sold out ανακοινώθηκε από χθες, με τους οπαδούς των Bhoys να έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια.
Η Linfield απέκλεισε  δύσκολα στον πρώτο γύρο την La Fiorita του Σαν Μαρίνο, κερδίζοντας 1-0 στο Windsor Park για να φέρει 0-0 εκτός έδρας.
Ο τεχνικός της Linfield, David Healy, πρώην επιθετικός των Rangers, ξέρει ότι η ομάδα του είναι το outsider, αλλά ελπίζει στη μεγάλη έκπληξη. Στο Windsor Park βοήθησε τη Βόρειο Ιρλανδία να κερδίσει Αγγλία και Ισπανία σημειώνοντας τα κρίσιμα γκολ και πιστεύει ότι η ημιεπαγγλεματική του ομάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Celtic που έκανε αήττητο treble στη Σκωτία.
Tρία τρόπαια μάζεψε στην πρώτη του σεζόν στη Linfield και ο David Healy, που δεν θα έχει στη διάθεση του τον Jimmy Callacher, καθώς ο αμυντικός του αναρρώνει από πρόβλημα κήλης. Η ομάδα της Βορ.Ιρλανδίας ευελπιστεί ότι θα κερδίσει κοντά στο ένα εκατομμύριο λίρες, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις εισπράξεις, τις διαφημίσεις και τις πωλήσεις αναμνηστικών στις αναμετρήσεις με τη Celtic.
O Brendan Rodgers άφησε εκτός αποστολής τον νεοαποκτηθέντα, Olivier Ntcham, που δεν ταξίδεψε στο Μπέλφαστ, ενώ θα απουσιάσει και ο αμυντικός Dedryck Boyata, αφού ο τραυματισμός του τον αφήνει 3 μήνες εκτός γηπέδων. Ο αρχηγός των Bhoys, Scott Brown ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι είναι διαθέσιμος, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ο Jonny Hayes που ήρθε αυτότο καλοκαίρι από την Aberdeen.
«Τα παιχνίδια αυτά δεν είναι εύκολα και ξέρω ότι θα φροντίσουν να μας κάνουν το συγκεκριμένο πολύ δύσκολο. Ερχόμαστε όμως για να κερδίσουμε θέλοντας να κάνουμε μια επαγγελματική εμφάνιση» τόνισε ο Brendan Rodgers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.