Μία από τα ίδια η Celtic, 4-0 τη Linfield

Με δύο γκολ του Scott Sinclair (που είχε σκοράρει και στο Μπέλφαστ) η Celtic νίκησε εύκολα τη Linfield με 4-0 στη Γλασκώβη και προκρίθηκε με δύο εύκολες νίκες στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Rosenborg. Οι Tom Rogic και Stuart Armstrong σημείωσαν τα άλλα γκολ των Bhoys που έχασαν και σε αυτό το ματς σωρεία ευκαιρών για ένα μεγαλύτερο σκορ.
Επίσημο ντεμπούτο για τον Olivier Ntcham που ήταν μία από τις τρείς αλλαγές που έκανε ο Brendan Rodgers στην ομάδα που ξεκίνησε στο Μπέλφαστ. Οι Callum McGregor και Moussa Dembele ήταν οι άλλες δύο παίρνοντας τη θέση των Erik Sviatchenko, Stuart Armstrong και Leigh Griffiths με τον τελευταίο να έχει κι ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού και να μένει εκτός αποστολής.
Για τη Linfield τη θέση του αριστερού μπακ, Matthew Clarke, που χτύπησε στο πρώτο ματς πήρε ο Andrew Mitchell, που παρότι έχει παίξει στους Rangers αυτή ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισε τη Celtic.
Oι Bhoys κυνήγησαν το ευρύ σκορ από το ξεκίνημα κι έκαναν ιδανική αρχή σκοράροντας στο 4’ με τον Scott Sinclair και στο 10’ η κεφαλιά του Callum McGregor έστειλε τη μπάλα άουτ. Άουτ και το σουτ του Moussa Dembele στο 13’ που έπιασε λίγο αργότερα μια κεφαλιά-ψαράκι την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Roy Carroll. Νέα ευκαιρία στο 22’ με τον Γάλλο επιθετικό να αστοχεί, για να πάρει σειρά ο Tom Rogic. Ο Αυστραλός μέσος είχε δύο καλά σουτ που έφυγαν άουτ στο 27’ και το 44’, για να βρει δίχτυα τελικά στις αρχές του β’ ημιχρόνου. Ήταν μια πάσα του Olivier Ntcham που μάζεψε ο Αυστραλός μέσος και με μια βολίδα έκανε το 2-0 στο 47’. 3-0 στο 55’ με τον Scott Sinclair να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με τον Olivier Ntcham να είναι ο δημιουργός, αν και στην πάσα του η μπάλα άλλαξε πορεία στα σώματα για να φτάσει στον Άγγλο εξτρεμ. Ο James Forrest έστειλε με σουτ τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 58’, ενώ στο 65΄ ο Roy Carroll με μια εκπληκτική απόκρουση με τα ακροδάχτυλα εμπόδισε τον Sinclair να κάνει hat-trick, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Roy Carroll συνέχισε να κρατά το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα σταματώντας τον Jonny Hayes στο 73’ και τους Tom Rogic και Kieran Tierney στο 83΄. Το 4-0 ήρθε στο 82’ με τον Tom Rogic να αποφεύγει τους αμυντικούς της Linfield, με τη μπάλα να φτάνει τελεικά στον Stuart Armstrong που διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Άνετη πρόκριση για τη Celtic που και σε αυτό το ματς προσπάθησε να πετύχει περισσότερα γκολ στους ερασιτέχνες της Linfield. Την άλλη Τετάρτη στο πρώτο ματς του γ’ προκριματικού γύρου, θα υποδεχτεί τους επαγγελματίες της Rosenborg που επικράτησαν 2-1 της Dundalk στην παράταση.
CELTIC: Gordon, Lustig,Simunovic, Tierney, Forrest (Hayes 67), Brown, Ntcham (Armstrong 67), Rogic, McGregor (Benyu 74), Sinclair, Dembele.
LINFIELD: Carroll, Haughey, Stafford, Lowry, Casement, Mitchell, Smyth (Jordan Stewart 65), Garrett (Millar 65), Waterworth (Cameron Stewart 72), Mulgrew, Quinn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.