Celtic-Rosenborg (preview)

Η Celtic υποδέχεται απόψε τη Rosenborg, στο πρώτο ματς του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League και πιθανότατα θα παραταχθεί χωρίς τους δύο βασικούς επιθετικούς της, αφού ο Moussa Dembele δεν προπονήθηκε, χθες λόγω ενοχλήσεων, ενώ ο Leigh Griffiths θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε από την UEFA, για «πρόκληση οπαδών» στο 2-0 επί της Linfield στο Μπέλφαστ.
Πρόβλημα και στο κέντρο της άμυνα για τους Bhoys, με τον Erik Sviatchenko να έχει χτυπήσει και τον Dedryck Boyata να είναι καιρό τώρα τραυματίας.
Ο 19χρονος Νορβηγός, Kristoffer Ajer, που ήταν δανεικός πέρυσι στην Kilmarnock έχει πολλές πιθανότητες να πάρει τη θεση του Sviatchenko και να παίξει κόντρα στους συμπατριώτες του, όπως αποκάλυψε ο τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, που θεωρεί ότι η αγωνιστική ετοιμότητα είναι το πλεονέκτημα των Νορβηγών.
«Περιμένουμε δύσκολο ματς, βρίσκονται σε φουλ σεζόν οπότε θα έχουν κι εξαιρετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης» ήταν τα λόγια του Rodgers που σημείωσε ότι η Rosenborg παίζει συνήθως 4-3-3 και ξεκινά από πίσω τις επιθέσεις της. Η ομάδα από το Trondheim είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 17 ματς και έρχεται από δύο σερί τίτλους.
Προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Dundalk, 1-1 το πρώτο ματς στην Ιρλανδία κι η ρεβάνς στη Νορβηγία. Ο Matthias Vilhjalmsson πέτυχε το γκολ της πρόκρισης και διεκδικεί θέση βασικού, αν κι ο τεχνικός των Νορβηγών, Kare Ingebrigtsen, προτιμά τον πρώτην φορ της Arsenal, Nicklas Bendtner.
Ο εξτρεμ Pal Andre Helland είναι τραυματίας κι αποτελεί τη μοναδική απουσία της Rosenborg.
Η Celtic έχει συναντηθεί δύο φορές με τη Rosenborg στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κερδίζοντας τα 3 από τα 4 ματς που έδωσε κόντρα στους Νορβηγούς.
Στα 25 ματς που έχει δώσει για τα προκριματικά του Champions League στην έδρα της η Celtic μετρά 19 νίκες και μόλις 4 ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.