Μεγάλη πρόκριση για Dons, 2-0 τη Siroki

Η Aberdeen νίκησε 2-0 τη Siroki Brijeg μέσα στη Βοσνία και πήρε μεγάλη πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League ανατρέποντας το 1-1 που είχε φέρει στην έδρα της. Οι Greg Stewart στο 72’ και Gary Mackay-Steven στο 78’ σημείωσαν τα γκολ της μεγάλης νίκης των Dons.
Η Aberdeen είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-1 του Pittodrie με τους Greg Stewart και Jayden Stockley να παίρνουν τη θέση των Adam Rooney και Greg Tansey. Οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα με τον Slavko Bralic να στέλνει από κοντά τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Σε ένα κακό πρώτο μέρος οι ψηλές μπαλιές της Aberdeen δεν ανησύχησαν τη Siroki, ενώ είχε χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο goalkeeper της, Luka Bilobrk, δε χρειάστηκε να κάνει ούτε μία απόκρουση.
Σαφώς καλύτερη από το ξεκίνημα του β’ μέρους η
Aberdeen με τον Ryan Christie να πιάνει το σουτ που απέκρουσε ο keeper Bilobrk και τον Greg Stewart να παίρνει το rebound στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Οι Dons άρχισαν να πιέζουν πολύ, οι κεφαλιές των Christie και Andy Considine δε βρήκαν στόχο κι η Siroki Brijeg απάντησε με σουτ του Krstanovic που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Joe Lewis στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα οι Dons άνοιξαν το σκορ. Ο Christie βρήκε με έξοχη πάσα τον Greg Stewart κι ο πρώην φορ της Dundee μπήκε από τα δεξιά κι έκανε με άψογο πλασέ το 0-1 στο 72’. Έξι λεπτά αργότερα η αναμέτρηση τελείωσε όταν ο Christie με νέα πάσα βρήκε τον Mackay-Steven  κι αυτός σημείωσε το πρώτο του γκολ με τους Dons στο 78’.
Είναι η τέταρτη σερί σεζόν που η ομάδα του Derek McInnes φτάνει στον γ’ προκριματικό του Europa, μια ανάσα πριν τον γύρο των play-off. Ο Απόλλων Λεμεσού είναι ο επόμενος αντίπαλος της Aberdeen.

SIROKI BRIJEG: Bilobrk, Dino Coric, Matic, Barisic, Markovic (Grubisic 78), Josip Coric (Loncar 51), Begonja, Bralic, Cabraja (Corluka 67), Krstanovic, Menalo.
ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds, Considine, Christie, Shinnie, McLean, Stewart (Tansey 75), Stockley (Maynard 68), Mackay-Steven (Rooney 79).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.