Dundee-Dundee United (preview)

To μεγάλο ντέρμπι του Dundee επιστρέφει μετά από 14 μήνες, με τη Dundee να υποδέχεται τη United στο Dens Park, και τις δύο ομάδες να έχουν από 9 βαθμούς στον Γ’ όμιλο του League Cup. Mε ισοπαλία περνούν κι οι δύο, πριν καν ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, σε περίπτωση νίκης στην κανονική διάρκεια, η ηττημένη θα πρέπει να συντριβεί για να μην περάσει ως μία από τις καλύτερες δεύτερες των 8 ομίλων. Αυτό γιατί η Peterhead που διεκδικεί μία θέση έχει +1 συντελεστή τερμάτων, ενώ η Dundee +1 και η Dundee United +8.
Τελευταία φορά που είχαν αναμετρηθεί στο ντέρμπι οι δύο ομάδες, ήταν πάλι στο Dens Park, πριν από 14 μήνες με τη Dundee να επικρατεί 2-1 ρίχνοντας κατηγορία τη Dundee United. H United ήθελε τότε μόνο νίκη στο «Doon Derby» και προηγήθηκε στο 54’ με τον Edward Ofere. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 77’ με κεφαλιά του Kostadin Gadzhalov, με την ισοπαλία να υποβιβάζει τη United, αλλά πήραν και τη νίκη με γκολ του Craig Wighton στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η νίκη στο σημερινό ντέρμπι είναι θέμα γοήτρου με τη United να θέλει μια άτυπη ρεβάνς και τους Dark Blues να δείξουν ότι δίκαια είναι αυτοί η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας.
Ο Faissal El Bakhtaoui είναι στη διάθεση των γηπεδούχων, όμως ο Danny Williams είναι αμφίβολος μιας και χτύπησε στην προπόνηση.
Ο James Keatings είναι η μεγάλη απουσία των φιλοξενούμενων, μιας κι ο 25χρονος φορ θα μείνει 5 ακόμα βδομάδες εκτός μάχης λόγω τραυματισμού. Ο 33χρονος Scott McDonald που αποκτήθηκε πρόσφατα αναμένεται να ξεκινήσει στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.