Η United στα πέναλτι το ντέρμπι του Dundee

Η Dundee United επικράτησε 4-3 στα πέναλτι μέσα στο Dens Park στο μεγάλο ντέρμπι του Dundee, με τις δύο ομάδες να προκρίνονται στην επόμενη φάση του League Cup και τη United να παίρνει την 1η θέση στον Δ’ όμιλο.
Η xειμαρώδης βορχή που έπεφτε οδήγησε σε πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, ειδικά στο πρώτο ημίωρο. Η Dundee Utd είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 32’ όταν ο Billy King έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον keeper της Dundee, Scott Bain. To γκολ ήρθε τελικά για τους φιλοξενούμενους στο 45’, με τον Sam Stanton να βγάζει μια έξοχη πάσα στον Paul McMullan που δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ.
Ο McMullan έκανε μια έξοχη κούρσα στο 54’ κι η μπάλα έφτασε στον Billy King που στόχησε απελπιστικά. Ένα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Sofien Moussa σε προσπάθεια του Scott Allan, όμως ο φορ της Dundee υποδείχθηκε offside, αν άφηνε τη μπάλα και πήγαινε στα δίχτυα το γκολ θα μετρούσε. Ο Scott Allan ήταν αυτός που έφτιαξε την ισοφάριση στο 59’ με τον
Mark O'Hara να είναι ο εκτελεστής. Ακολούθησαν αποκρούσεις των δύο keepers με τον Scott Bain της Dundee να σταματά τον Sam Stanton στο 61’ και τον Harry Lewis της United τον Roarie Deacon στο 62’. Η Dundee πίεσε πολύ στο τέλος για την ολική ανατροπή κι εχασε μοναδική ευκαιρία στο 93’ όταν ο Jack Hendry έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Το 1-1 έστειλνε και τις δύο ομάδες στους 16, έπρεπε όμως να εκτελεστούν τα πέναλτι.Ο Scott Bain απέκρουσε το πέναλτι του Faissal El Bakhtaoui, όμως ο Logan Chalmers των φιλοξενούμενων έπιασε δύο πέναλτι, νικώντας τους Logan Chalmers και Roarie Deacon κι η Dundee United ήταν αυτή που επικράτησε με 4-3, παίρνοντας και την πρωτιά στον όμιλο.

DUNDEE: Bain, Kerr, Waddell (Hendry 80), O'Dea, Holt, O'Hara (El Bakhtaoui 70), Kamara, Deacon, McGowan, Allan (Wolters 78), Moussa.
DUNDEE UNITED: Lewis, Toshney, Durnan, Edjenguele, Scobbie, Allardice (Flood 77), Briels, Fraser (McDonald 68), Stanton (Chalmers 90), King, McMullan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.