Πρόκριση μεν, ήττα με 4-3 δε, για τη Celtic στο Καζακστάν

Το 5-0 της Γλασκώβης έδινε άλλον αέρα στη Celtic, αυτό ωστόσο δεν δικαιολογεί μια ήττα με 4-3, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ..ροντέο, αν και το σκορ του πρώτου αγώνα, δεν άφηνε περιθώρια ανησυχίας για τους Bhoys.
Ο Brendan Rodgers πήρε τη μεγάλη απόφαση να παίξει με τους Kristoffer Ajer και Nir Bitton στο κέντρο της άμυνας (κανείς τους δεν είναι κανονικός κεντρικός αμυντικός) αφήνοντας εκτός αποστολής τον Jozo Simunovic. Κακή βραδιά και για τους δύο με λάθη, αυτογκόλ και τη Celtic να δέχεται 4 γκολ σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν στα καλύτερα του ούτε ο αρχηγός της, Scott Brown. O Leigh Griffiths είχε ένα σουτ που έφυγε άουτ στο πρώτο λεπτό κι ο Patrick Twumasi απάντησε στο 10’ για την Astana, με το δικό του σουτ να φεύγει ελάχιστα άουτ, σε ένα ματς που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στο 26’ για να ανοίξει το σκορ. Ο Dmitri Shomko έπιασε ένα σουτ από τα αριστερά κι ο Kristoffer Ajer έκανε με μια άτσαλη κίνηση να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Scott Sinclair έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα όταν τον πρόλαβε ο keeper των Καζάκων, το κατάφερε όμως με το δύσκολο τρόπο στο 33’. Έκοψε τη μπάλα στα αριστερά και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στην αντίθετη γωνία τελειώνοντας τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα η Celtic θα μπορούσε να προηγηθεί, όταν ο Kieran Tierney έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα αλλά η κεφαλιά του James Forrest έστειλε τη μπάλα άουτ. Το ματς είχε γίνει ροντέο και στο 40’ ήταν η σειρά της Astana με τον keeper των Bhoys, Craig Gordon να διώχνει με δυσκολία την κεφαλιά του Marin Anicic.
Δύο γκολ σε δύο λεπτά, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του β’μέρους, έφεραν τα πάνω-κάτω για τη Celtic. Στο 48’ ο αρχηγός, Scott Brown, έστρωσε με το κεφάλι τη μπάλα στον δρόμο του Serikzhan Muzhikov που την κάρφωσε στα δίχτυα στο 48’ και στο 49' ο Patrick Twumasi βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή κι έκανε το 3-1. Η Astana ήθελε ακόμα τρία γκολ, αλλά άρχισε πια να πιστεύει κι έφτασε κοντά στο 4-1 στο 54' με τον Junior Kabananga να στέλνει τη μπάλα άουτ από καλή θέση και την άμυνα της Celtic να παραπαίει.
Οι Celts είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Leigh Griffiths να σουτάρει πάνω στον keeper των γηπεδούχων στο 65’ και τέσσερα λεπτά αργότερα να στέλνει τη μπάλα όαυτ. Δευτερόλεπτα μετά ο Patrick Twumasi έκανε το 4-1 εκθέτοντας τον Nir Bitton κι η βραδιά άρχισε να δείχνει μαγική για τους Καζάκους.
Η μπάλα παιζόταν πάνω-κάτω, με Leigh Griffiths να εκτελεί φάουλ στο 71’, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακαό ο goalkeeper της Astana, Nenad Eric, και στο 73’ ήταν ο goalkeeper της Celtic, Craig Gordon, που έδιωνχε ένα επικίνδυνο σουτ, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στα σώματα. Η Celtic ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα, με τον Olivier Ntcham να σφραγίζει την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα γκολ. Ο Γάλλος έκανε το 4-2 στο 80’ με ένα σουτ από τα 16 μέτρα, διαλύοντας τις –όποιες- ψευδαισθήσεις των γηπεδούχων για ανατροπή, με τον Leigh Griffiths να διαμορφώνει το τελικό 4-3 στο 90’, σώζοντας τα προσχήματα για τη Celtic.
Δεν σώθηκε όμως το απαραβίαστο της εστίας των Bhoys στην Ευρώπη, ο στόχος όμως επιτεύχθη με τη Celtic να μπαίνει για δεύτερη σερί σεζόν στους ομίλους του Champions League, 10η στην ιστορία της και να νοιάζεται πια μόνο για την κλήρωση της Πέμπτης.

ASTANA: Eric, Shitov, Postnikov, Anicic, Shomko, Twumasi, Maevskiy, Kleinheisler (Grahovac 13), Tomasov (Beisebekov 45, Tagybergen 81), Kabananga, Muzhikov.
CELTIC: Gordon, Lustig, Bitton, Ajer, Tierney, Forrest (Ralston 57), Ntcham, Brown, McGregor (Rogic 57), Sinclair (Armstrong 65), Griffiths.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.