Astana-Celtic (preview)

Στο Astana Arena του Καζακστάν η Celtic αναμένεται να σφραγίζει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, έχοντας κερδίσει 5-0 στο πρώτο ματς των play-off στη Γλασκώβη.
O τεχνικός των Bhoys, Brendan Rodgers, δεν θεωρεί δεδομένη την πρόκριση δηλώνοντας ότι η ομάδα θα πάει σαν να είναι 0-0 το πρώτο ματς. Ο Nir Bitton προπονήθηκε αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολος μετά τον τραυματισμό του το Σάββατο στη νίκη της Celtic με 2-0 στο Rugby Park. Ο Ισραηλινός χαφ χρησιμοποείται τελευταία στο κέντρο της άμυνας μετά τους τραυματισμούς των Erik Sviatchenko και Dedryck Boyata, ενώ παραμένουν εκτός μάχης για τη Celtic ο επιθετικός Moussa Dembele και ο μέσος Eboue Kouassi.
Η Celtic δεν έχει ακόμα δεχτεί γκολ στη διοργάνωση έχοντας αποκλείσει τις Linfield (2-0 και 4-0) και Rosenborg (0-0 και 1-0) στους προηγούμενους γύρους.
Αναμένεται να προκριθεί για δεύτερη σερί σεζόν στους ομίλους, δέκατη συνολικά.
H Αstana είναι δυνατή στην έδρα της, μετρά 14 ματς χωρίς ήττα στην Ευρώπη, τελευταία φορά που έχασε ήταν 3-0 από τη Villarreal τη σεζόν  2014/15 για τα play-offs του Europa League. 7 νίκες και 7 ισοπαλίες είναι από τότε ο απολογισμός στην έδρα της, με τον προπονητή της, Stanimir Stoilov, να δηλώνει ότι η Celtic είναι 99% στους ομίλους του Champions League.
«Δεν έχουμε πολλές πιθανότητες, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές η Celtic θα περάσει» είπε ο Stoilov τονίζοντας ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το ματς.
Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι, στο δεύτερο προκριματικό γύρο με τη Celtic να αποσπά 1-1 στο Καζακστάν για να επικρατήσει 2-1 στη ρεβάνς, χάρη σε δύο πέναλτι, το δεύτερο στο τελευταίο λεπτό από τον Moussa Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.