Εύκολη πρεμιέρα για Celtic, 4-1 τη Hearts

Με δύο γκολ του Leigh Griffiths στο 29’ και το 63’ κι από ένα των Scott Sinclair στο 51’ και Callum McGregor στο 73’, η Celtic διέλυσε με 4-1 τη Hearts στην πρεμιέρα, δείχνοντας ότι δύσκολα θα έχει αντίπαλο και φέτος. Ο Ιsma Goncalves μείωσε στο 83’ για τη Hearts.

H Celtic είχε τρείς αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στη Νορβηγία κοντρα στη Rosenborg με τον Olivier Ntcham να παίρνει τη θέση του Stuart Armstrong στα χαφ, τον Leigh Griffiths να ξεκινά αντί του Jonny Hayes και τον Nir Bitton να παίρνει τη θέση του τραυματία Erik Sviatchenko στο κέντρο της άμυνας.
Ο Jon Daly έβαλε τον 19χρονο μέσο Lewis Moore στην ενδεκάδα της Hearts, ενώ ξεκίνησε κι άλλος ένας 19χρονος, ο Jamie Brandon. Οι νεοπαοκτηθέντες Kyle Lafferty, Christophe Berra, Rafal Grzelak και Michael Smith ήταν στο βασικό σχήμα των Jampos με τον Connor Randall στον πάγκο.
Όπως αναμενόταν η Celtic μπήκε δυνατά κι έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 3’ όταν σε κόρνερ του Leigh Griffiths ο Nir Bitton έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Οι Bhoys έχασαν δύο ευκαιρίες σε δύο λεπτά με τον Leigh Griffiths, στην πρώτη του σουτ που έπιασε απέκρουσε εντυπωσιακά ο goalkeeper της Hearts, Jack Hamilton, με τον Christophe Berra να διώχνει ηρωικά πριν έρθει ο Callum McGregor και στο 22’ και στο 24’ ο φορ της Celtic έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο Griffiths βρήκε δίχτυα στο 28’ όταν πήρε την πάσα του Nir Bitton, δεν ήταν offside αφού δεν τραβήχθηκε εγκαίρως ο Rafal Grzelak, ο Jack Hamilton κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο σουτ, όμως ο φορ της Celtic πήρε το rebound κι άνοιξε το σκορ. Ο Jack Hamilton είχε πολύ δουλειά, σταμάτησε τον James Forrest στο 38’ κι ένα λεπτό αργότερα, είδε τον αριστερό του μπακ, Rafal Gzelak να τραβά από τη φανέλα τον Nir Bitton στην περιοχή αλλά το πέναλτι δεν δόθηκε.
Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμα ευκαιρία για τη Celtic, με τον Scott Brown να βρίσκει με τακουνάκι τον Callum McGregor που έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.
H Ηearts φάνηκε να ξυπνά στο β’ μέρος, όταν στο 48’ ο Christophe Berra έφτασε κοντά στην ισοφάριση με κεφαλιά αλλά η ήταν απλή μια παρένθεση στο μομόλογο της Celtic. Στο 50’ ο Aaron Hughes προσπάθησε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, αλλά την έστρωσε στον Scott Sinclair που εκανε εύκολα το 2-0.
Στη συνέχεια ο Callum McGregor ανάγκασε τον Jack Hamilton να κάνει ακόμα μία απόκρουση και στο 63’ έβγαλε τη σέντρα για τον Griffiths που με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 3-0. Στο 73’ ο McGregor έγινε ο ίδιος σκόρερ αξιοποιώντας ιδανικά την πάσα του Scott Sinclair κι ένα λεπτό αργότερα γνώρισε την αποθέωση όταν έδωσε τη θέση του στον Tom Rogic.
O Isma Goncalves ήταν αυτός που έσωσε τα προσχήματα για τη Hearts, όταν μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό σουτ νίκησε στην κλειστή γωνία τον Criag Gordon διαμορφώνοντας στο 83’ το τελικό 4-1.
Eύκολη νίκη σε μια άνεταη πρεμιέρα για τη Celtic, τραγικό ντεμπούτο για τον Πολωνό αριστερό μπακ της Hearts, Rafal Grzelak, ο τεχνικός που θα αναλάβει την ομάδα του Εδιμβούργου έχει πολύ δουλειά μπροστά του.

CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Bitton,Tierney, Ntcham (Armstrong 87), Brown, Forrest, McGregor (Rogic 74), Sinclair, Griffiths (Hayes 67).
HEARTS: Hamilton, Brandon, Hughes, Berra, Grzelak (Goncalves 69), Smith, Buaben (Randall 62), Cowie, Sutchuin-Djoum, Moore, Lafferty (Sammon 71).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.