Στους ομίλους ήδη η Celtic, 5-0 την Astana

Με δύο γκολ του Scott Sinclair στο 42’ και το 59’, από ένα των James Forrest στο 79’ και Leigh Griffiths στο 88’ κι ένα αυτογκόλ του Evgeni Postnikov στο 32’, η Celtic διέλυσε 5-0 την Astana κι είναι ήδη στους ομίλους του Champions League.
Η Celtic έκανε την πρώτη καλή φάση μόλις στο 3’ όταν ο Leigh Griffiths εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Scott Sinclair, ο οποίος όμως ήταν εκτός ισορροπίας και το σουτ του έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Aleksandr Mokin.
Στο 8’ ο Tom Rogic έβγαλε στον James Forrest που έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα όμως η κεφαλιά του Leigh Griffiths έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η Astana έκανε αισθητή την παρουσία της στο 16’ με σου του Junior Kabananga που έφυγε άουτ ενώ λίγο αργότερα ο keeper Craig Gordon βγήκε από την περιοχή του για να διώξει με το κεφάλι και στο 24’ μπλόκαρε στη γωνία του το σουτ του Serikzhan Muzhikov.
Η Celtic ξαναπήρε τον έλεγχο, είχε μια κεφαλιά του Jozo Simunovic, μετά από κόρνερ του Griffiths που έφυγε άουτ κι άνοιξε το σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Tom Rogic μπήκε από τα δεξιά κι έκανε το πλασέ, για να στείλει με προβολή τη  μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ο Evgeni Postnikov. 1-0 στο 32’ με αυτογκόλ κι ο Postnikov  παραλίγο να εξιλεωθεί δύο λεφτά αργότερα, όμως η δυνατή κεφαλιά που έπιασε από κόρνερ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
O Scott Sinclair φρόντισε να διώξει το άγχος από τη Cetic στο 42’. Ο Άγγλος εξτρεμ πήρε τη μπάλα από λάθος μεταβίβαση των Καζάκων, μπήκε από τα δεξιά και νίκησε με πλασέ τον keeper, Aleksandr Mokin, που βρήκε τη μπάλα, χωρίς να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα.
O Sinclair «καθάρισε» το ματς στο 59’. Ο Άγγλος κυνήγησε μια φάση που φάνηκε να σταματά, όταν …κουτούλησαν οι Tom Rogic και Ivan Maevski, για να μπει στην περιοχή και να κάνει το 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. H υπόθεση πρόκριση έδειξε να τελειώνει κι η Celtic φάνηκε να τη σφραγίζει στο 79’ όταν ο James Forrest έκανε το 4-0 με εξαιρετικό πλασέ, ολοκληρώνοντας ιδανικά τον συνδυασμό των Ntcham και Griffiths. Από τα πάρτι των γκολ δε γινόταν όμως να λείψει ο Leigh Griffiths και ο 26χρονος φορ ήταν αυτός που διαμόρφωσε με πλασέ στο 88’ το τελικό 5-0.
Ένα 5-0 που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, η Celtic είναι αγκαλιά με τους ομίλους, αναμένεται να πάρει επίσημα το εισιτήριο την επόμενη Τρίτη στο Καζακστάν.

CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Bitton, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest (Armstrong 82), Rogic (McGregor 63), Sinclair, Griffiths.
ASTANA: Mokin, Shitov, Logvinenko (Beysebekov, Postnikov, Shomko, Kleinheisler, Muzhikov (Grahovac 82), Tomasov (Murtazayev 77), Maevski, Twumasi, Kabananga.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.