Steelmen στην παράταση, 3-2 την County

Σε ένα συγκλονιστικό ματς στα Highlands η Motherwell νίκησε 3-2 στην παράταση τη Ross County και προκρίθηκε στα προημιτελικά του League Cup. H Motherwell προηγήθηκε τρείς φορές, η τελευταία ήταν στο 112’, παρότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 104’ μετά την αποβολή του Charles Dunne.
Ο τεχνικός της County, Jim McIntyre, ξεκίνησε την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε στο Dens Park το περασμένο Σάββατο, η αναγκαστική αλλαγή του μέσου Tim Chow στο 14’ λόγω τραυματισμού άλλαξε όμως τα πλάνα του.
Η Motherwell είχε μία αλλαγή στην ενδεικάδα που ξεκίνησε κόντρα στους Rangers, με τον Gael Bigirimana (που έμελλε να ανοίξει το σκορ), που ήρθε φέτος από την Coventry City, να παίρνει τη θέση του Elliot Frear που τραυματίστηκε.
Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο μέρος, το γκολ ήρθε νωρίς στην επανάληψη, όταν ο Chris Cadden έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στον Louis Moult που έπιασε την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Gael Bigirimana, κάνοντας το 0-1 στο 50’. Ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Steelmen, όμως η County έφερε το ματς στα ίσα στο 65’ όταν ο Alex Schalk βγήκε μόνος του απέναντι στον goalkeeper, Trevor Carson και τελείωσε ψύχραιμα τη φάση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση κι η Motherwell πήρε ξανά το προβάδισμα στην πρώτη φάση στον έξτρα χρόνο. Ο keeper των γηπεδούχων, Scott Fox, απέκρουσε την κεφαλιά του Ryan Bowman στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Chris Cadden πήρε το rebound  κάνοντας το 1-2 στο 92’.
Το ματς φάνηκε να γέρνει στην πλευρά των γηπεδούχων στο 104’, όταν ο αμυντικός των Steelmen, Charles Dunne, έκανε πέναλτι σε μια φάση που πήρε και την κόκκινη κάρτα. Ο Craig Curran που κέρδισε το πέναλτι ήταν και αυτός που το εκτέλεσε φέρνοντας το ματς στα ίσα, παρά το αριθμητικό μεινόκτημα όμως η Motherwell είχε την τελευταία λέξη. Ο 20χρονος Ross MacLean ήταν αυτός που έδωσε στο 112’ το προβάδισμα για τρίτη φορά στη Motherwell σε μια δραμτική βραδιά. Οι Steelmen δικαίωσαν το προσωνύμιο τους κι άντεξαν μέχρι τέλους παίρνοντας μια επική πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, όπου θα φιλοξενήσουν την περσινή φιναλίστ, Aberdeen.

ROSS COUNTY: Fox, Naismith, Kelly, Schalk (Mikkelsen 101), Lindsay, Gardyne, Fraser, Dow (Curran 71), Chow (O'Brien 13), Davies, Routis (Keillor-Dunne 99).
MOTHERWELL: Carson, Tait, Heneghan, Bigirimana (MacLean 85), Cadden, McHugh, Moult (Bowman 85), Rose (105+1), Dunne, Kipre, Tanner (Fisher 56).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.