Αφεντικό στο ντέρμπι η Dundee, 2-1 τη United

Mε γκολ των Faissal El Bakhtaoui στο 30’ και Paul McGowan στο 64’ η Dundee νίκησε 2-1 τη United, που είχε ισοφαρίσει στο 40’ με τον Billy King, και πήρε θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του League Cup.
Ο τεχνικός της Dundee, Neil McCann, είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο ματς με την County, με τον αμυντικό Jack Hendry, τον μέσο Paul McGowan και τους επιθετικούς Faissal El Bakhtaoui και Marcus Haber να παίρνουν τις θέσεις των Darren O'Dea (τιμωρημένος ο αρχηγός), Sofien Moussa (τραυματίας), Mark O'Hara και Roarie Deacon.
Για τη Dundee United ο επιθετικός Scott McDonald και ο αμυντικός Mark Durnan επέστρεψαν στο βασικό σχήμα έχοντας εκτίσει τις ποινές τους, ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο πρώην μέσος των Hibs, Fraser Fyvie. Στον πάγκο οι Jamie Robson και Scott Fraser, με τον Scott Allardice εκτός αποστολής για τη United.

H Dundee μπήκε πολύ δυνατά, έκανε πολλές φάσεις, αλλά χρειάστηκε να φτάσει στο 30’ για να βρει δίχτυα. Ο Faissal El Bakhtaoui είχε χάσει ήδη τρεις ευκαιρίες, αυτή τη φορά όμως έστειλε τη μπάλα να βρει το εσωτερικό της δοκού και να καταλήξει στα δίχτυα σε ένα θεαματικό γκολ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι όμως η United ισοφάρισε από το πουθενά. Ο Sam Stanton έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια κι έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα, για να έρθει ο Billy King και να κάνει από κοντά το 1-1 στο 40’.
Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 64’, με τον Scott Allan να βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά στον Paul McGowan που έκανε το 2-1 με βολίδα από τα 14 μέτρα. H United αντέδρασε κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τους Billy King και Paul McMullan, κανείς όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον keeper των γηπεδούχων, Scott Bain.

DUNDEE: Bain, Kerr, Holt, Kamara, Allan (Vincent 85), McGowan, El Bakhtaoui, Deacon (Wolters 76), Hendry, Haber, Waddell.
DUNDEE UNITED: Lewis, Scobbie (Robson 18), Edjenguele, Durnan, Toshney, Fyvie (Murdoch 85), Briels (Keatings 73), King, McMullan, Stanton, McDonald.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.