Πήρε το «δώρο» των Άγγλων η Σκωτία, 2-0 τη Μάλτα

H Σκωτία νίκησε 2-0 τη Μάλτα κι εκμεταλλευόμενη τη νίκη της Αγγλίας με 2-1 επί της Σλοβακίας, πλησίασε στον πόντο τους δεύτερους Σλοβάκους, τους οποίους υποδέχεται στο Hampden Park στις 5 του Οκτώβρη. Η Σλοβενία όμως (που νίκησε 4-0 τη Λιθουανία) έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ισόβαθμη της, Σκωτία.
Ο Gordon Strachan κατέβασε την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 3-0 στη Λιθουανία κι η ομάδα του είχε αναμενόμενα τον έλεγχο από την αρχή, ένα σουτ του Stuart Armstrong που έφυγε άουτ στο 5’, μια μεγάλη ευκαιρία στο 7’ όταν τα διαδοχικά σουτ των Leigh Griffiths και James McArthur βρήκαν στα σώματα και μια ακόμα μεγαλύτερη στο επόμενο λεπτό με το σουτ του James Forrest αναποκρούει ο τερματοφύλακας των Μαλτέζων, Andrew Hogg.


Το γκολ ήρθε στο 9’ με καρφωτή κεφαλιά του Christophe Berra μετά από κόρνερ του Leigh Griffiths και στο 13’ ο Stuart Armstrong έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Σκωτία διατήρησε τον έλεγχο αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες στη συνέχεια, οι Μαλτέζοι βελτιώθηκαν αμυντικά και προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να απειλήσουν στην κόντρα. Ο keeper των Μαλτέζων, Andrew Hogg, χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές πριν λήξει το πρώτο μέρος, στο σουτ του Kieran Tierney στο 32’ και σε ένα μακρινό σουτ του Matt Phillips στο 43’.
To δεύτερο γκολ ήρθε στο 49’, όταν ο Andy Robertson έβγαλε τη σέντρα, ο James Morrison έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι ο Leigh Griffiths, στα δίχτυα. Ο σκόρερ φάνηκε να είναι offside, όμως το replay έδειξε ότι στο σουτ του Morrison η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, οπότε το γκολ σωστά μέτρησε, τρίτο του Griffiths με την εθνική Σκωτίας.
Στο 54’ η Σκωτία έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, όμως ο Andrew Hogg κατάφερε να σταματήσει τη βολίδα του James Forrest κάνοντας ακόμα μια απόκρουση, ενώ σταμάτησε και τον Leigh Griffiths στο 67’.
Η μοναδική καλή στιγμή για τους Μαλτέζους ήρθε στο 76’ με τον keeper της Celtic, Craig Gordon, να αποκρούει το σουτ του Joseph Zerafa για να φτάσει η μπάλα στον Alfred Effiong, όμως έκανε ότι χρειαζόταν ο Grant Hanley για να καταλήξει η μπάλα στα χέρια του Gordon. Ο keeper των Σκωτσέζων δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι άλλο σε μια ήσυχη βραδιά, ο Andrew Hogg της Μάλτας, συνέχισε τις αποκρούσεις, κάτι που ίσως κοστίσει στη Σκωτία, μετά την ευρεία νίκη της Σλοβενίας επί της Λιθουανίας.


Η Μάλτα παρέμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλο, η Σκωτία είναι τώρα ένα βαθμό πίσω από τη Σλοβακία, την οποία θα υποδεχτεί στις 5 Οκτωβρίου, στο μεγάλο ματς για τη διεκδίκηση της 2η θέσης. Ισόβαθμη με τη Σκωτία όμως είναι η Σλοβενία, που έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Σκωτία, με τη μάχη για τη 2η θέση στο αποκορύφωμα της.

ΣΚΩΤΙΑGordon, Tierney, Berra, Mulgrew (Hanley 56), Robertson, Brown, Forrest, Armstrong, McArthur (Morrison 45), Phillips, Griffiths (C. Martin 70).
MΑΛΤΑHogg, Magri, S.Borg (A.Muscat 86), Agius, R. Fenech, Schembri (Gambin 71), Z Muscat, Kristensen (P.Fenech), Zerafa, Effiong, Pisani.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.