Εμφατικά στα ημιτελικά η Celtic, 4-0 στο Dundee

Με γκολ των Scott Sinclair (με πέναλτι) στο 25’, James Forrest (στο 42’ και το 91’) και Callum McGregor στο 88’ η Celtic νίκησε 4-0 τη Dundee, μέσα στο Dens Park, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του League Cup.
O Brendan Rodgers έκανε 6 αλλαγές, με τον Dedryck Boyata να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση φέτος επιστρέφοντας από τραυματισμό, ενώ στο βασικό σχήμα ήταν και οι Mikael Lustig, Olivier Ntcham, Scott Sinclair, Kieran Tierney και Patrick Roberts, παίρνοντας τις θέσεις των Anthony Ralston, Jozo Simunovic, Stuart Armstrong, Tom Rogic, Jonny Hayes και Moussa Dembele. Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι Bhoys τιμώντας τη μνήμη του παλιού μέσου της ομάδας, Paul Wilson, που πέθανε πριν δύο μέρες σε ηλικία 66 ετών.
Δύο αλλαγές για τη Dundee του Neil McCann, με τους Roarie Deacon και Moussa Sofien να παραχωρούν τις θέσεις τους στους Randy Wolters και Mark O'Hara.
Η Celtic μπήκε πολύ δυνατά και για δύο λεπτά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Το σουτ του Olivier Ntcham που απέκρουσε ο keeper της Dundee Scott Bain, ήταν η πρώτη μεγάλη φάση, με τη Dundee να έχει κι αυτή μια ευκαιρία στη συνέχεια όταν ο AJ Leitch-Smith μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, μετά από κακή αντίδραση του from Dedryck Boyata, όμως ο αρχηγός της Celtic Scott Brown τον πρόλαβε, δίνοντας τη δυνατότητα στον keeper Craig Gordon να βγει και να μπλοκάρει.
Στο 25’ ο Scott Sinclair μπήκε ταχύτατα στην περιοχή, για να κερδίσει πέναλτι από τον Jack Hendry που έπεσε πάνω του σε μια προσπάθεια να τζαρτζάρει με το σώμα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Sinclair ανοίγοντας το σκορ, με τη Dundee να χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Randy Wolters έβγαλε μόνο του τον Faissal El Bakhtaoui στην περιοχή, αλλά αυτός έστειλε τη μπάλα πάνω στον Craig Gordon.
Η Celtic διπλασίασε τα τέρματα της στο 42’, όταν ο Kieran Tierney μπήκε από τα αριστερά κι έβγαλε τη συρτή σέντρα, για να έρθει ο James Forrest και να στείλει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα. 
Η Celtic πήγε με το προβάδισμα των δύο τερμάτων στα αποδυτήρια και ξεκίνησε πολύ καλά και το δεύτερο μέρος, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στα σώματα στο σουτ του Leigh Griffiths έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον keeper των γηπεδούχων Scott Bain να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση πετώντας τη μπάλα κόρνερ.
Σταδιακά ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει, όμως η Celtic δεν σταμάτησε να ψάχνει το τρίτο γκολ, κι έφτασε κοντά όταν ο James Forrest πήρε το rebound στο σουτ του Callum McGregor, όμως ο Scott Bain κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια.
Το 0-3 ήρθε στο 88’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση με τη μπάλα να καταλήγει στον Callum McGregor που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και τελείωσε τη φάση με ένα άψογο πλασέ. Οι πρωταθλητές δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν και το 0-4 έγινε με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής από τον James Forrest που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Η Celtic πήρε με σχετική ευκολία την πρόκριση στα ημιτελικά, με τη μαχητικότητα των γηπεδούχων να εξαντλείται στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το πάθος της Dundee έβγαλε μερικά σκληρά φάουλ και τίποτα περισσότερo με την ανωτερότητα της ομάδας του Rodgers να είναι παραπάνω απο εμφανής.

DUNDEE: Bain, Kerr, Hendry, O'Dea, Holt; Wolters (Deacon 64), O'Hara, Camara, Spence (McGowan 73), El Bakhtaoui, Leitch-Smith.
CELTIC: Gordon, Lustig, Bitton, Boyata (Ralston 67), Forrest, Ntcham, Brown, Tierney, Roberts (McGregor 73), Sinclair, Griffiths (Eduoard 85).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.